Shen Yun-föreställning underhållande och meningsfull
Georg Wikman, grundare av Svenska örtmedicinska Institutet var på Chinese Spectacular på torsdagkvällen. (Foto: Jan Jekielek/The Epoch Times)


Georg Wikman, grundare av Svenska Örtmedicinska Institutet, reste från Göteborg för att se premiären av Chinese Spectacular på torsdagen. Han tyckte föreställningen var både underhållande och meningsfull.

– Den är mycket visuell och jag uppskattade numren från de olika kulturerna, Mongoliet och Tibet och jag tycker mig känna igen lite indiskt också, sade Wikman.

– Kinesisk dans är inte bara teknik utan har samtidigt också form och mening.

Wikman uppskattade Mongoliska skåldansen och Kvinnan på månen som han sade var mycket vacker. Framförallt var han mycket imponerad av Tanghovets trumslagare och Segertrummorna.

– Truminslagen tyckte jag var enormt fascinerande. Man kände att det verkligen var tidsenligt, det var genuint från den tiden. Det uppskattar jag mest av allt.

Wikman tyckte att föreställningen har en djupare mening. Trots att han själv inte har någon dragning till någon religion eller filosofi har Wikman alltid sympatiserat med det som är ideologiskt eller filosofiskt och som inte innebär underkastelse. Wikman stödjer människans rätt att få välja fritt och godtar inte förtryck.

Divine Performing Arts kommer under sin turné 2008, vilken innefattar 220 föreställningar i över 60 städer, att nå en publik på omkring 650 000 personer. Turnén besöker över fyra kontinenter – Asien, Australien, Europa och Nordamerika.

Kommande föreställningar i Stockholm visas den 24-26 mars samt den 3 april, och Linköping den 27 mars. Sedan kommer den till Tampere, Finland den 30-31 mars.

För mer information om kommande föreställningar, besök webbplatsen