Shen Yun får ”högsta betyg någonsin” av tidigare generaldirektör för Philadelphia Eagles
Äkta paret Murray (mitten och till höger) uppskattar att träffa några av artisterna. (Foto: Pamela Tsai/The Epoch Times)


Jim Murray som tidigare varit generaldirektör för Philadelphia Eagles, såg Shen Yun Performing Arts öppningsföreställning på Academy of Music i Philadelphia den 2 januari. 

– Det var precis som om det vore den kinesiska muren som sjöng, det var imponerande! Det finns inga ord för att beskriva det, förklarade han efter showen.

Jim är den yngste direktör som någonsin utsetts för NFL (en professionell fotbollsliga i USA), och med den rollen tog han Eagles till dess första Superbowl. Han etablerade också det första Ronald McDonald huset, som nu är ett globalt nätverk med tillfälliga bostäder för föräldrar till barn som vårdas på sjukhus i närheten.

Sceneriet var enastående, men det vackraste var dansarna själva, inte bara deras förmåga att dansa, utan också hur de kunde kommunicera och prata med varandra genom dansen, sade han entusiastiskt. Hans fru är professionell dansare och koreograf.

-Artisterna i Shen Yun har för avsikt att fånga ”innebörden och själen” i traditionell kinesisk kultur, enligt Shen Yuns medturnerande företagsledare, Vina Lee.

Jag känner mig välsignad i kväll som fått dela denna vackra upplevelse, och av att jag fått se den kinesiska skönheten genom dans, lade Jim Murray till.

Han funderade över att Shen Yuns föreställningar har ett budskap som i likhet med Kinas historia uppmanar till självreflektion.

– Precis som i vårt land.. vi är måna om våra barn, vi bryr oss om våra familjer, vi bryr oss om vår frihet, så om vi kunde uttrycka det genom dans, och genom de gåvor som Gud gett oss, tror jag att vi har en rättighet och även en skyldighet att dela det med andra, påbjöd han.

I de föreställningar som komponeras och framförs av Shen Yun återfinns traditionella danser och sångstilar, men man använder även nutida miljöer och händelser i Kina, enligt Vina Lee: ”De universella ideal som formade” Kinas klassiska kultur.

På frågan om hur han skulle betygsätta föreställningen, svarade Murray snabbt ”Superbowl”!

-Jag tycker att det är viktigt för människor över hela världen att få dela denna upplevelse, för som jag sa, det är mycket mer än en föreställning. För mig var det en bön, en reflektion i en process där man vill veta mer om landet. Jag vill ge den högsta betyg någonsin. 

Shen Yun kommer till Cirkus i Stockholm 5-6 april och till Konsert & Kongress i Linköping den 8 april. 
För mer information om föreställningarna i Sverige:

http://linkoping-show.se/
http://stockholm-show.se/

Epoch Times är Shen Yun Performing Arts stolta mediapartner. 

Översatt från: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/27355/