Shen Yun fångar uppmärksamheten på många sätt
David Presley och Sarah Presley såg Shen Yun Performing Arts på Detroit Opera House den 28 januari. (Valerie Avore / The Epoch Times)


David Presley blev glatt överraskad när han såg världens främsta klassiska kinesiska dans- och musikkompani, Shen Yun Performing Arts, på Detroit Opera House den 28 januari.

VD:n inom försäljning och teknik för ett tyskt företag säger att han visste mycket lite om det New York baserade kompaniet innan han kom och såg dem.

– Jag kom hit med min fru [och] hittills har jag uppskattat det”, sade Presley i pausen., och fortsatte; jag har njutit av dansen och musiken. Artisterna här är väldigt duktiga … För att vara ärlig, är jag verkligen förvånad över dansen. Jag tycker att dansen verkligen är underbar. Jag trodde inte att jag skulle gilla det så mycket som jag gör.

Shen Yun vill återuppväcka traditionella värden från det gamla Kina, som helt gått förlorat under 60 år av kommunistiskt styre, med hjälp av klassisk kinesisk dans och etnisk dans, med en orkester, prisbelönta sångare och musiker.

På Shen Yuns hemsida beskrivs föreställningen, ”som en presentation av traditionell kinesisk kultur så som det en gång var: en studie i värdighet, visdom och dygder samlade från fem årtusenden av den kinesiska civilisationen.”

– Jag hade inte läst på något innan vi kom till showen. Jag kom verkligen för min frus skull, säger herr Presley.

Även Sarah Presley njöt verkligen av att uppleva Shen Yun.

– Vi älskar den. Vi är en familj som älskar mångfald, och vi är andliga själva. Vi älskar den eftersom den införlivar inte bara andlighet, men även en konstnärlig mångfald. De är mycket begåvade, deras scenkostymer är fantastiska, sången är underbar. Jag rekommenderar den starkt.

– Det är för ” hela din varelse ”… de gör ett mycket fint arbete för att fånga din uppmärksamhet på fler än ett sätt.

Valerie Avore och Raiatea Tahana-Reese rapporterade.

Epoch Times är mediepartner till Shen Yun Performing Arts, som har börjat en helt ny världsturné 2012. Showen kommer till Cirkus i Stockholm den 4, 5 och 6 april 2012.

Mer info om Shen Yun Performing Arts, kinesisk traditionell kultur, kalendern för världsturnén och biljetter: www.shenyunperformingarts.org

Översatt från engelska.