Shen Yun: Ett underbart sätt att fira sin bröllopsdag
Shen Yun på Merrill Auditorium den 19 september var ett fint sätt att fira sjuttonde bröllopsdagen tyckte paret Savage. (Foto: Bei Hua/The Epoch Times)


Paret Savage firade sin sjuttonde bröllopsdag på Merrill Auditorium den 19 september. Bruce bygger fartyg och hans fru arbetar som forskare vid Dartmouth College.

När de kommenterade showen, avslutade paret varandras meningar som om de var helt i samförstånd och i förståelse om den spektakulära showen de hade sett.

Han var imponerad av den allmänna andan trots kulturens olikhet: ”Den erkände det vackra som vi alla [har], medan den firade skillnaderna mellan alla de olika kulturer runt om i Kina, och sedan kan man utvidga det till att innefatta hela världen.”

Budskapet i slutet på showen fascinerade henne. Hon beskrev det som en omvandling till en ny kultur, en kultur som omfattar det gudomliga.

– Budskapet hade ett mycket kraftfullt meddelande, säger hon.

– Styrkan i budskapet tycker jag är att fira skillnader och godkänna likheter, tillade han.

Hon fortsatte med att säga att hon blev upprymd hur showen slutade.

– Det förde verkligen ihop saker och under andra halvan fördes allt ihop, säger hon.

Båda njöt av trumslagarna. Drakkällornas trumslagare uppvisar traditionella åttahörniga trummor och vibrerande trumslag.

När de beskrev denna scen använde paret ord som ”fantastisk”, ”underbart” och ”spännande”.

Hon talade om dansens höga energi: ”För mig personligen, som man ser dem, så är killarnas dans mycket maskulin. Så olikt.”

Det var första gången som hon såg showen och hon var verkligen överväldigad av upplevelsen. ”Dansarna är så vackra, jag sa ååh, jag önskar att jag kunde göra det.”

Savage hade sett en annons i Washington DC om showen i Portland och han såg framemot bröllopsdagen och visste också hur mycket hans fru älskade dans, så han visste att han hade hittat det perfekta sättet att fira den.

Han sade till sig själv ”hon kommer att älska detta, så jag vill ta henne till showen.”

Shen Yun reser vidare till Kanada för föreställningar i Toronto den 9-11 oktober.

Epoch Times är sponsorer för Shen Yun Performing Arts. För mer information besök gärna ShenYunPerformingArts.org

http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/22753/