Shen Yun drog fullt hus på Cirkus
Kristoffer Teoblimling på Divine Performing Arts andra show i Stockholm. (Foto: Epoch Times/Susanne Adler)


Cirkus var fullsatt när den kinesiska artistgruppen Shen Yun på annandag påsk gav den andra av fyra planerade föreställningar i Stockholm. Publikresponsen har varit mycket positiv och arrangörerna meddelade under helgen att det blir en extraföreställning den 3 april.

Inger Forsmo, laboratorieingengör på Recipharm:

– Det är så svårt att välja bara ett nummer som är bra, det är många jag tycker om. Vattennymferna som gjorde en bra imitation av vatten var fin.

Kristoffer Teoblimling studerar till fotograf och såg showen tillsammans med sin pappa. Kristoffer är svenskfödd, men pappan är amerikan och hans mamma är kines.

– Jag tyckte särskilt mycket om godhetens frukt därför att jag som ung alltid tänkt på hur man kan bli bättre som en person, och den var intressant för den visar mycket hur man kan förbättra sig. De där punkarna, man såg hur de kanske var lite våldsamma först, sedan började de hjälpa gudarna. Den var lite komisk också, när de höll på att röra vakterna så tittade de väldigt strängt på dem.

– Allting var väldigt intressant. Den här med kopparna var väldigt fin och vacker. Och den där tibetanska, med ärmarna, det var väldigt fint, mycket vackert!

ET: Kände du till att den kinesiska ambassaden försökt stoppa showen?

– Jo, men jag tycker att det var lite dumt av dem, människorna borde kunna få tänka fritt, sade Kristoffer Teoblimling.

Den 27 mars uppträder Shen Yun på Konsert & Kongress i Linköping. Därefter i Tammerfors i Finland den 30 och 31 mars. Sedan kommer de tillbaka till Stockholm för en extrainsatt konsert på Cirkus den 3 april.


Det var fullsatt på Cirkus på måndagens matinéföreställning. (Foto: Jan Jekielek/Epoch Times)

Det var fullsatt på Cirkus på måndagens matinéföreställning. (Foto: Jan Jekielek/Epoch Times)