Shen Yun biljetter säljs snabbt i Hongkong


Tusentals människor som vill försäkra sig om att få en biljett till Shen Yun Performing Arts första föreställning i Hongkong i januari  2010 har översvämmat biljettkiosker och direktlinjen för biljettköp.

Den hyllade showen kommer att visas på Lyric Theatre i Hong Kong Academy for Performing Arts från den 27 till 31 januari.

Biljetterna började säljas den andra december och inom fem dagar hade över 4000 biljetter sålts. Endast ett litet antal biljetter finns fortfarande tillgängliga. De dyraste biljetterna med ett pris på 900 Hongkongdollar (ca 850 kr) är slutsålda.

Arrangörerna uttryckte
sin förvåning över att vara på god väg att sälja slut på biljetterna redan innan de ens hade lanserat sin planerade reklamkampanj fullt ut.

Fru Chen som säljer biljetter åt arrangörerna säger att människor ringer och begär (önskar) att det ska visas fler föreställningar. Hon sade också att många samtal har kommit från länder utanför Hongkong.  De flesta av dessa kommer från människor i Kina som vill köpa biljetter.

Szeto Wah, ordförande i Hongkongs allians för att stödja patriotiska demokratiska rörelser i Kina, tror att Shen Yun lockar så många tack vare sina konstnärliga meriter och internationella anseende.

– De har traditionell kinesisk kultur som grund, men införlivar ett enastående västerländskt konstnärskap  för att producera en föreställning av fulländad skönhet. Det är roligare än någon sedvanlig kinesisk artisteri, och dess innehåll visar verkligen det sanna, det goda och det sköna.

-Deras föreställning har tagits mycket väl emot i hela världen och har prisats för sin höga konstnärliga kvalitet. Jag hoppas att alla kommer att ta chansen att se den, eftersom den inte kommer till Hong Kong så ofta, sade Szeto.

Andrew Cheng, en medlem i det lagstiftande rådet i Hongkong, säger att responsen hittills återspeglar Shen Yun:s rykte. Han önskar showen i Hongkong stor framgång.

-Jag hoppas att artistgruppens föreställning blir riktigt lyckad. Samtidigt vill jag också säga till andra kineser i Hongkongs särskilda administrativa region att vi bör uppskatta vår traditionella kinesiska kultur och konst, sade Cheng.

Under sin världsturné kommer Shen Yun att framföra över 300 föreställningar i Nord- och Sydamerika, Europa, Asien och Oceanien. Shen Yun: s tre artistgrupper och två orkestrar framträdde i år för över 800 000 teaterbesökare.

Shen Yun visar varje år helt nyskapade originalprogram. Dess prestationer har hyllats av artistvärlden och framstående personer över hela världen.

Arrangörerna föreslår att de som inte kan köpa biljetter till föreställningen i Hongkong kan överväga att se showen i Taiwan, eller leta på andra håll i Stillahavsområdet. De kan också tänka på Shen Yuns framtida turné i Hongkong.

Översatt från: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/26606/