Shen Yun "berör något vackert andligt inom oss alla"
Kardinal Donald Weurl njöt av Shen Yun Performing Arts föreställning den 20 februari, på Kennedy Center Opera House i Washington, USA. (Foto: Lisa Fan/ Epoch Times)


Shen Yun Performing Arts lockar många olika slags människor, men kanske särskilt dem med ett intresse för det andliga.

Så var fallet den 20 februari, då kardinal Donald Weurl tog del av kvällens föreställning på Kennedy Center Opera House i Washington.

– Jag skulle säga att den här föreställningen var dramatisk, dynamisk, full av energi och mycket kreativ, sade kardinal Weurl.

– Jag blev mycket imponerad av all energi på scenen och även av skönheten i den stora kinesiska traditionen. Det var så underbart att se att det här arvet och traditionen hålls vid liv och förmedlas vidare till oss alla. Det är så viktigt att vi håller en kontakt med våra rötter och vårt arv.

Arvet som kardinal Weurl syftar på är den 5000-åriga kinesiska resan som Shen Yun tar med sin publik på, tillbaka till en tid då Kina var känt som det gudomliga landet (Shen Zhou), enligt Shen Yuns hemsida.

Det gudomliga landet var enligt legenderna en plats där gudar och dödliga levde tillsammans. I årtusenden byggde det samhället på principer från daoismen, konfucianismen och buddhismen och kulturen sades ha kommit från himlen.

Den traditionella kulturen har till stor del utrotats i Kina under det senaste halvseklet under kommunistiskt styre, och Shen Yun tillåts inte uppträda i Kina.

Kardinal Weurl uttryckte en förhoppning om att kineserna en dag ska få ta del av sin kultur och fritt följa vilken religion de vill.

Genom musikens och dansens universella språk har Shen Yun sedan 2006 förmedlat Kinas traditionella kultur till publiken på de största scenerna i hela världen. Många människor från olika andliga traditioner har uttryckt att de känner en stark koppling till den kultur som förmedlas i föreställningen.

– Jag tror att vi har väldigt, väldigt mycket gemensamt, och det är insikten om att det finns en gnista av det gudomliga i var och en av oss. Den berör något vackert andligt inom oss alla, sade kardinal Weurl.

NTD Television och Dave Martin rapporterade.

Det New York-baserade Shen Yun Performing Arts har fyra dans- och musikkompanier som ger föreställningar runt om i världen. För mer information, besök Shen Yun Performing Arts.

Epoch Times anser att Shen Yun Performing Arts är ett betydande kulturevenemang i vår tid. Vi är stolta över att ha rapporterat om publikreaktioner sedan Shen Yun startade 2006.

Shen Yuns Europaturné 2016 börjar med föreställningar i Genève i Schweiz 25 – 28 februari, och kommer till danska Århus 12 – 13 april.

”En ära” att se Shen Yun enligt erfaren musikpedagog