"Shen Yun bär med sig viktiga principer", tycker ordförande i olympisk kommitté
Jean-Claude Jouannos, som tillsammans med sin hustru Annie Jouanno såg Shen Yun Performing Arts första föreställning i Lyon Grand Amphitheater den 20 mars. (Foto: Epoch Times)


Jean-Claude Jouanno, som är ordförande i Rhones olympiska kommitté såg Shen Yun Performing Arts första föreställning i Lyon Grand Amphitheater den 20 mars, han var där tillsammans med sin hustru Annie Jouanno, som tidigare var klassisk dansös.

– Jag har det asiatiska samhället nära inpå mig eftersom jag bor i Rhone där det finns väldigt många asiater, svarade Jean-Claude Jouanno på frågan om varför han var intresserad av att se Shen Yun.

– Det är en show som bär med sig viktiga principer. Det här är principer som får alla människor att känna närhet till den filosofi som härstammar från Kinas historia. Den här föreställningen låter oss också förstå och inse att vi alla tillhör samma övergripande kropp och att vi måste visa solidaritet med andra människor.

– Det är den sortens budskap vi får av kvällens show, med artister som inte bara har en mycket hög teknisk nivå utan också en vilja att dela med sig av ideal som mänskligheten som helhet måste tänka på. Budskapet i den här showen uppfyller det olympiska budskapet i den meningen att det är ett budskap om solidaritet, fred, hjälp, förståelse och utbyte. Detta är de viktiga principerna som måste vara starka hos mänskligheten.

Annie Jouanno, tidigare klassisk dansös som varit medlem i Lyon Opera och som har tränats av den amerikanska koreografen Martha Graham och andra berömda professorer, var oerhört intresserad av showen.
– Danserna som jag har sett ikväll var underbara. Den tekniska nivån är mycket hög och det var otroligt höga språng. Jag uppskattade verkligen den höga kvaliteten på handrörelserna, och älskade dansen med halsbanden, dansen med faten, alla dessa danser som hade mycket rytm.

Epoch Times är stolt mediapartner till Shen Yun Performing Arts. För mer information, se ShenYunPerformingArts.org

Shen Yun kommer till Cirkus i Stockholm 5-6 april och till Konsert & Kongress i Linköping den 8 april.

För mer information om föreställningarna i Sverige:
http://sv.shenyunperformingarts.org/

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/31766/