Shen Yun avslutar sin Europarurné med fyra ridåöppningar
Shen Yuns avslutning på Stora Teatern i Lodz; det var sista showen för ShenYuns Europaturné 2010. (Foto: Roger Luo/Epoch Times)


Shen Yun Performing Arts Touring Company visade sin tredje och sista föreställning på Stora Teatern i Lodz den 16 juni och avrundade därmed sitt besök i Polen och Europa. Showen var den sista på årets Europaturné, och publiken belönade artisterna entusiastiskt med stående ovationer.

Robert Dybalski är ägare till den berömda ”Dybalski” konditoriet och ”Zielona Budka” där man tillverkar glass. Han har också flera restauranger i Lodz. Han hade tagit med sig åtta familjemedlemmar till showen. Det var en anställd på Stora Teatern som hade berättat för honom att Shen Yun skulle uppträda. 

– Det är kinesisk kultur porträtterad på ett helt annorlunda sätt mot hur de flesta medier runt om i värden visar den, eller vad jag såg när jag var i Kina, sade han.


Robert Dybalski ägare till den berömda ”Dybalski” konditoriet. (Foto: Jan Jekielek/Epoch Times)

Robert Dybalski ägare till den berömda ”Dybalski” konditoriet. (Foto: Jan Jekielek/Epoch Times)

Robert Dybalski sade att han såg mångfalden av Kinas olika regioner som visades i showen, och han fastnade speciellt för dansnumret Tibetansk hyllningsdans. Han noterade också energin i föreställningen.

– Energin var mycket stark, och känslan av energi som förmedlades genom Shen Yuns dans var enorm. Det har man inte upplevt någonstans i Europa förut, förklarade han.

– Man såg en önskan att kommunicera och använda sig av konsten, med stil, kvalitet och precision i Shen Yuns dans. Jag tror att det förmedlar väldigt mycket till publiken, summerade Robert Dybalski.


Elzbieta Wardeszkiewicz, onkologiläkare i Lodz, kom för att se föreställningen tillsammans med sitt femåriga barnbarn Olga. (Foto: Jan Jekielek/ Epoch Times)

Elzbieta Wardeszkiewicz, onkologiläkare i Lodz, kom för att se föreställningen tillsammans med sitt femåriga barnbarn Olga. (Foto: Jan Jekielek/ Epoch Times)

En annan som också såg Shen Yun den här kvällen var onkologen Elzbieta Wardeszkiewicz, som hade tagit med sig sitt femåriga barnbarn Olga.

Hon tyckte att musiken i Shen Yun var mycket unik och väldigt annorlunda än europeisk musik.

– Jag är förvånad, för jag var lite orolig att den här sortens musik inte skulle tilltala mig men min oro var obefogad och föreställningen var fantastisk, sade hon.

Olga, som var på ett live framträdande på en teater för första gången, sade att showen var ”jättebra” och att hon gillade ”allt”.

Elzbieta Wardeszkiewicz var särskilt tagen av dansarnas skicklighet.

– Dansarnas artistiska nivå är mycket hög, ibland utmanar de gravitationen. Deras lätthet och grace, deras fantastiska rörelser, det är otroligt. Man skulle kunna bli kär i den här dansen.

Översatt från: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/37536/