Shen Yun avslutade sin Sydamerikaturné i Córdoba
Inrop vid Shen Yuns föreställning i Estadio Orfeo, Córdoba. (Renee Luo/The Epoch Times)


Shen Yun Performing Arts avslutade sin Sydamerikaturné 2009 och gav sin sista föreställningen på Estadio Orfeo i Córdoba, lördagen 18 juli.

Shen Yun gav 13 shower i Argentina, varav tio i Buenos Aires och tre i Córdoba samt tre shower i Santiago i Chile. Shen Yun porträtterade den rika traditionella kinesiska kulturen genom en tusenårig kinesisk dansform, som kompletterades med musik som berörde den sydamerikanska publiken.

Efter den sista föreställningen i Córdoba, uttryckte konstprofessorn Del Corro sin beundran över föreställningens höga kvalité och kallade den för ”en pånyttfödelse av den djupa tron i de genomgripande världarna.”

– Jag delar all mystik och all andlighet, och jag försöker leva enligt dem hela tiden. Jag har under lång tid fördjupat mig i dessa värderingar och jag delar det helt, säger Del Corro.

Reyero, art director på en lokal radiostation, säger att det var en ära att en show med en sådan kvalitet kom till Códoba och han uppskattade föreställningen i sin helhet.

– Jag gillade [dansarnas] flexibilitet, färger, mycket bra skådespel. Detta är verkligen en stolthet för Córdoba, säger han

Musikern Rodriguez gick på föreställningen med familj och vänner och han berömde lördagskvällens show.

Rodriguez reflekterade över Shen Yun-gruppens musik, den var ”mycket bra”, ”utmärkt” och ”vacker”, säger han.

– Väldigt fin, [även] när det fanns sorg och mörker, fortsatte musiken att vara mycket behaglig och ljuv.

Dansaren Majul tyckte också att showen var ”vacker” och kommenterade koreografin och synkroniseringen.

– Det mest tilltalande var synkroniseringen, eftersom man kunde se att de var ett, trots att var och en hade sina egna uppgifter, de var ett. Det är helt otroligt, säger Majul.

Shen Yun Touring Company hade sin sista föreställning i Córdoba och avslutade därmed sin Sydamerikaturné den 18 juli. Men den 2 augusti återvänder de till USA och ger en föreställning i Westchester, New York.

Som stolta sponsorer för Shen Yun Performing Arts hänvisar Epoch Times vidare till Shen Yuns hemsida: ShenYunPerformingArts.org

http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/19819/