"Shen Yun är verkligen väldigt flott"
Vännerna Per Andreassen, Myrna Sundberg (mitten) och Vanja Karlsson (höger) såg Shen Yuns premiärföreställning i Sverige för 2013, i Linköping den 6 april. (Foto: Ming Ya/ Epoch Times)


Linköping gästades av Shen Yun Performing Arts New York Company den 6 april. I den fullsatta salongen på Konsert och Kongress, satt besökare bland annat från Norge och njöt av en helhetsupplevelse med klassisk kinesisk dans, och en unik orkester.

Paret Per Andreassen och Myrna Sundberg såg Shen Yuns föreställning tillsammans med makarna Vanja och Leif Karlsson. Och det var nöjda och glada besökare som Epoch Times mötte efter föreställningen:

– Ja, föreställningen var helt fantastisk! Det de gjorde går ju inte att göra! Fast när de gjorde det såg det väldigt lätt ut, utbrast Myrna Sundberg, som hade rest från Norge med maken Per Andreassen enkom för att se Shen Yun uppträda.

Per Andreassen är pensionerad norsk företagare. Just nu är han verksam som tränare i en curlingklubb. Han har tidigare även haft en musikaffär och har arbetat med operaföreställningar i Halden, med bland annat specialeffekter. Han tilltalades av den animerade digitala scenbakgrunden, som Shen Yuns team skapat med hjälp av det allra senaste inom grafisk teknik.

– Jag har jobbat med operaföreställningar där (Halden). Shen Yun är verkligen väldigt flott, särskilt med effekterna och filmen bakom, och väldigt fina dräkter, sade han fascinerad.

Shen Yuns föreställningar är en helhetsupplevelse med bland annat kinesisk klassisk dans, bel-canto-sångare och en orkester med både västerländska filharmoniska och kinesiska traditionella instrument. ”Ensemblen uttrycker på samma gång både den västerländska orkesterns storslagenhet och den distinkta känslan från Kinas 5 000-åriga civilisation”, sägs det på Shen Yuns webbsida.

– Sångerna och orkestern var också mycket bra. Det var helt fantastiskt, fortsatte Per Andreassen.

Myrna Sundberg är pensionerad sömmerska och har jobbat med produktion av kostymer och rekvisita för scenframträdanden.

Enligt webbsidan använder She Yuns kostymdesigners klara färger för att skräddarsy och återskapa hundratals modeller av traditionella klädedräkter varje säsong. Syftet är att visa fram autentiska dräkter från Kinas gudomligt inspirerade traditionella kultur, såväl som att åstadkomma en fulländad sceneffekt.

Myrna Sundberg som blev begeistrad av Shen Yuns färgglada scenkostymer sade;

– Jag har varit sömmerska och har sytt saker för framträdanden, så jag tittade mycket på dräkterna och ja, allt imponerade på mig! Och det de gjorde, det går ju bara inte att göra, men jag såg att de gjorde det och de måste ha tränat enormt mycket!

Per Andreasson och Myrna Sundberg hoppas att Shen Yun kan komma snart till Norge också.

Ming Ya och Pirjo Svensson rapporterade.

Shen Yun Performing Arts, med bas i New York turnerar världen över med uppdraget att återuppliva traditionell kinesisk kultur.
För mer information, besök ShenYunPerformingArts.org
Epoch Times är mediepartner till Shen Yun Performing arts.

Epoch Times publiceras i 35 länder och på 21 språk.