Shen Yun är "spektakulär"
Derya Yayla och Fanny Alexandersson såg Shen Yun Performing Arts Touring Company den 27 april på Cirkus i Stockholm. (Foto: Pirjo Svensson/ Epoch Times Sverige)


Derya Yayla och Fanny Alexandersson, som båda arbetar på en välkänd eventbyrå i Stockholm, satt bänkade på första raden på Cirkus i Stockholm, då Shen Yun framförde sitt sista framträdande i Sverige för i år. ”Spektakulärt”, tyckte de.

Varje år lanserar Shen Yun en helt ny uppsättning av danser, sånger och musik, kan man läsa på Shen Yuns hemsida. Kärnan i Shen Yuns föreställningar är klassisk kinesisk dans med inslag av Kinas många etniska- och folkdansstilar.

– Det är så mycket färger! Jag uppskattar verkligen dans som uttrycksform, sade Fanny Alexandersson, som vid flera tillfällen tappade hakan över dansarnas skicklighet.

Derya Yayla höll med:

– Färgsprakande, mycket rörelse, man blir glad! Mycket starka färger! Jag tyckte att kläderna var extremt fina!

Från första rad kunde de upptäcka skiftningarna i ansiktruttrycken och detaljerna i dansarnas dräkter. De över 400 handsydda kläderna i siden och praktfulla färger skapar en ytterligare dimension åt föreställningen. Shen Yun Performing Arts har i uppdrag att återuppliva 5 000 år av Kinas traditionella kultur, och produktionen är utstuderad i minsta detalj.

Båda väninnorna tyckte att hela showen förstärktes av bakgrundshistorien till varför Shen Yun inte tillåtits uppträda i Kina, hur regimen ser på guds existens och religion, och med olika medel förtrycker fri tro.

– När man har det i åtanke tycker jag att föreställningen berör mycket mer, sade Yayla.

Derya Yayla och Fanny Alexandersson sade avslutningsvis att de absolut skulle rekommendera andra att se Shen Yun.

För ytterligare information se hemsidan www.ShenYunPerformingArts.org eller sv.shenyunperformingarts.org

Epoch Times är mediapartner till Shen Yun Performing Arts.