Shen Yun är “speciell” säger kulturdelegat i Neuchatel
Patrice Neuenschwander, kulturdelegat i staden Neuchatel (Foto: Epoch Times)


Shen Yun Performing Arts Touring Company hedrade scenen i Neuchatels Théâtre du Passage med sin premiärföreställning torsdagen den 13:e maj.

Neuchatel är en historiskt intressant stad i nordvästra Schweiz. Den är känd för sin imponerande arkitektur och naturliga skönhet, såväl som för en högteknologisk industri.

Patrice Neuenschwander, kulturdelegat i staden Neuchatel, kom till Shen Yuns premiär.

– Jag tyckte mycket om den här föreställningen som ger glans åt det forna Kina och dess värderingar, sade han efter att ha sett föreställningen.

– Detta är verkligen en magisk föreställning, färgerna är något alldeles extra och dräkterna är fantastiska. Både de manliga och kvinnliga dansarna har en mycket utomordentlig teknik. Det är verkligen en vacker föreställning!

Som kulturdelegat i staden kommer Neuenschwander i kontakt med olika artister inom det kulturella, så som teater- och dansgrupper och författare. Han har också kontakt med olika vänorter och förbundskontoret för kultur och motsvarigheter till hans ämbete i andra städer.

Neuenschwander sade att han har välkomnat många sorters föreställningar till Neuchatel, men han kunde se att Shen Yun skiljer ut sig.

– Den här föreställningen är speciell eftersom den för fram en kultur som vi här i Europa inte är vana att ha nära oss och som vi kan ha glömt bort lite, sade han.

– Jag upptäckte en del av den kinesiska kulturen som jag inte kände till.

Neuenschwander sade att föreställningen är “högklassig underhållning av färg och rörelse”.


Anna-Marie Liechti med dottern Anne (Foto: Epoch Times

Anna-Marie Liechti med dottern Anne (Foto: Epoch Times

Till föreställningen kom också Anna-Marie Liechti, som är pensionerad lärare i franska från Bienne.

Hon förklarade att hennes barn bjudit med henne till föreställningen.

– Föreställningen är riktigt färgstark. Vi ser att den här föreställningen är riktigt färgstark i form och färg och den lyser. Vi uppskattade den verkligen, sade hon.


Suzanne Langelle (Foto: Epoch Times)

Suzanne Langelle (Foto: Epoch Times)

Suzanne Langelle, som är tysk-engelsk översättare, fanns också bland publiken den här torsdagskvällen.

Hon sade att hon blev imponerad av föreställningens olika aspekter.

Sceneriet är mycket välgjort, dräkterna är mycket intressanta, det är harmoni i allting och dessutom log artisterna, sade hon.

– Det tycker jag är väldigt fint, eftersom det finns artister som kan göra ett bra framträdande men utan något uttryck i ansiktet. De hade, tycker jag, på det hela taget ett mycket speciella uttryck. Vi ser att många artister älskar sitt jobb och det märks.

Hon tyckte också att det var mycket intressant med föreställningens tvåspråkiga konferencierer, en med kinesiskt ursprung och den andra med europeisk härkomst.

– Det var en riktig överraskning eftersom den som var av europeisk härkomst talade kinesiska och den andra personen talade franska.

Hon sade att Shen Yun presenterar “ett somrigt kinesiskt liv” och är en ”flykt från den inneslutna världen i Kina”.

– Där finns också en annan del av showen som visar att i alla kritiska situationer finns det hopp, sade hon.

New York-baserade Shen Yun Performing Arts Touring Company framträdde i Neuchatel, i Schweiz 13-16:e maj.

Epoch Times är mediapartner till Shen Yun Performing Arts. För mer information, besök hemsidan ShenYunPerformingArts.org

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/35428/