"Shen Yun är professionell rakt igenom"
(Foto: Roger Luo/ Epoch Times)


Shen Yun har kommit till Stockholm på sin Europaturné. Från orkesterdiket på Cirkus hörs ljudet från den kinesiska gonggongen av brons.

– Showen är professionell rakt igenom och förändras hela tiden, sade Finn Bengtsson, läkare och riksdagsledamot, som även såg Shen Yuns föreställning för fyra år sedan.

Shen Yun får inte uppträda i Kina, vilket Finn Bengtsson anser vara respektlöst mot landets invånare. Han syftar på förföljelsen av Falun Dafa, en förföljelse han kallar för ”en katastrof”.

– Vi måste arbeta på det politiskt. Vi måste göra något åt det. Jag kommer att försöka göra det bästa efter min förmåga, sade han.

Han berömmer det han sett under kvällen:

– Det är en utomordentlig föreställning.

Christina och Stanley Hedström, personalchef respektive flygplansingenjör, är förtjusta.

– Showen är fantastisk. Vi är så förälskade i den kinesiska kulturen och musiken.

Marlene Mattisson är personalvetare och jobbar inom kriminalvården. Hon kom till Cirkus med sin dotter. Efter att ha sett föreställningen berättade hon vad hon skulle ta med sig hem:

– Det är en otroligt vacker upplevelse. Vi har läst en del om kulturen i Svenska Dagbladet. Den är ju 5000 år; det är fantastiskt.

Barbro Plogander rapporterade.

Shen Yun Performing Arts har tre kompanier som samtidigt turnerar på olika håll i världen. Europaturnén år 2012 kommer till Cirkus i Stockholm 4, 5 och 6 april.

Nästa anhalt på turnén är Palais des Congrès i Paris, Frankrike den 10 april för att avslutas i London 12 – 15 april.

För mer information om Shen Yun Performing Arts och traditionell kinesisk kultur, världsturnén 2012, biljetter och datum: sv.shenyunperformingarts.org