Shen Yun är ”ljus och skönhet” tycker kompositör
Kompositören, textförfattaren och förläggaren Francesca Aeschlimann såg Shen Yun Performing Arts föreställning på Bâtiment des Forces Motrices i Genève i Schweiz. (Foto: NTD Television)


Under sin karriär som kompositör, textförfattare och förläggare har Francesca Aeschlimann bland annat arbetat med stora artister som Petula Clark, Jermaine Jackson och Valeriya, som har kallats ”Rysslands Madonna”.

Den 25 februari var det Francesca Aeschlimanns tur att bjudas på en konstnärlig upplevelse som människor över hela världen förundrats över.

– Jag älskar konst och musik i alla former, och det vi såg i kväll var ett fantastiskt konstverk, sade hon.

Shen Yun Performing Arts, som har sin bas i New York, uppträder med klassisk kinesisk dans och musik. Nu har showen kommit till Europa, och premiärföreställningen hölls på Bâtiment des Forces Motrices i Genève i Schweiz.

– Jag kan riktigt känna färgerna; det är ljus, det är skönhet, fullt av sådant som öppnar hjärtat och alla känslor som vi har i våra hjärtan. Det är en öppning till ljuset…Genom konsten kan vi uttrycka vårt lidande, allt vi känner och allt vi älskar. Så den uttrycker både sorg och glädje, alla känslor som vävs samman, sade Francesca Aeschlimann.

Klassisk kinesisk dans är en mycket gammal konstform, formad under Kinas 5 000-åriga historia. Den grundar sig på traditionell estetik och är mycket uttrycksfull.

”Genom hållning och form förmedlar vackra dansrörelser den inre meningen i tankar och känslor. Dessa reflekterar det karaktäristiska i den mänskliga naturen, standarden för mänskligt uppförande, moralbegrepp, mentala tillstånd, ens värderingar och så vidare”, skriver Shen Yun om klassisk kinesisk dans på sin hemsida.

När det kommer till konsten, sade Francesca Aeschlimann, bör det inte finnas några gränser, och man ska se konsten för det hårda arbetet och talangen som ligger bakom det som artisterna presenterar för världen.

– Det är väldigt berörande att se den här givmildheten – eftersom de ger så mycket – det krävs mycket hårt arbete för att kunna dansa så här och presentera en sådan fantastisk konst, sade Francesca Aeschlimann.

NTD television och Omid Ghoreishi rapporterade

Shen Yuns Europaturné 2016 pågår med föreställningar i Frankfurt 12-13 mars, Barcelona 17-18 mars. Kompaniet kommer till danska Århus 12 – 13 april.

Det New York-baserade Shen Yun Performing Arts har fyra dans- och musikkompanier som ger föreställningar runt om i världen. För mer information, besök Shen Yun Performing Arts.

Epoch Times anser att Shen Yun Performing Arts är ett betydande kulturevenemang i vår tid. Vi är stolta över att ha rapporterat om publikreaktioner sedan Shen Yun startade 2006.

Försäljningschef om Shen Yun: ”Har aldrig sett något liknande”

Shen Yun ”berör något vackert andligt inom oss alla”