Shen Yun är "helt fantastiskt" säger chefen för handelskammaren
Alain och Arlette Rossignol såg Shen Yun i Westcehster i USA. Alain skulle berätta för vänner och familj; "Ni måste gå och se den. Detta är något du sällan kan se". (Foto: Joshua Philipp)


Den välrenommerade Shen Yun Divine Performing Arts återvände till The Performing Arts Center, i Westchester, N.Y, USA den 2 augusti, 2009.

Föreställningen var slutsåld och publiken visade sin uppskattning med stående ovationer. Denna klassiska kinesiska dans – och musikföreställningen visar prov på Kinas femtusenåriga kulturella historia.

Chefen för Yourktowns handelsministerium, Arlette Rossigniol hade sällskap av sin man Alain som är entreprenör och som blev oväntat imponerad

När Arlette Rossignol första gången sade att hon ville se Shen Yun var hennes man skeptisk.

– Han tittade på mig och sade ”huh?”

Men efter att ha sett föreställningen sade han.

– Jag tycker det var en underbar föreställning, detta är mycket imponerande, klädernas färger och alla kostymer är helt sensationella. Jag gillar det, jag gillar det verkligen.

Arlette höll med sin man och tillade;

– Musiken var också mycket underhållande. Detta är första gången vi har kontakt med kinesisk kultur – helt underbart.

Alain tyckte att öppningsscenen som visade en magisk värld med buddhor och gudar var överväldigande, med ett överflöd av färger på scenen.

Danserna berättar om forntida legender om hjältemod, och folkliga traditioner, och moderna berättelser om mod framförda av dansare i klassiska kinesiska kostymer – ett av de unika kännetecknen för  New York-baserade Shen Yun International Company.

Arlette tänkte på det andra dansnumret, Udumbarans blomning, berättelsen om en blomma som bara blommar vart tre tusende år vilket förebådar en stor vis man.

– Jag tycker om den med blommor som slår ut och när de blommar och allt det där som var så praktfullt, sade hon.

Kvaliten på vokalisterna, speciellt Pi-ju Huang med hennes framförande av Tveka inte längre, bidrog till showens totala storhet, var paret ense om.

Alain sade att han skulle berätta för familjen och vännerna; ”Ni måste gå och se den. Detta är något du sällan kan se”.

Frun kommenterade vidare:

– Man ser lycka och talang… och de är alla tillsammans så bra, jag är glad att vi kom.

Hennes man hade inte förstått att artisterna levde i USA utan trodde att de bodde i Taiwan eller Kina tills numren Himlen väntar oss trots förföljelse och Värdighet och medkänsla visades. Dessa två belyser förtrycket av Falun Gong, som idag är förbjudet i Kina.

– Jag insåg att de flesta [artisterna] bor i Amerika och att de vill förmedla ett budskap till sitt fok I Kina, jag fattade det till slut men jag blev lite överraskad över det första numret [Himlen väntar oss trots förföljelse], sade Alain.

Dansen porträtterar en far som torteras till döds för sin andliga tro och lämnar efter sig en splittrad familj. Emelletid uppvisar den en gammal kinesisk tro om att gott blir belönat och att ont får sitt straff även om det inte sker i den här livstiden. Himmelska varelser kom för att föra honom till himlen.

– Vi kommer definitivt tillbaka nästa gång showen kommer till Westchester, avslutade Alain.

New York –baserade Shen Yun Perfoming Arts kommer att hålla två foreställningar I Birmingham, Alabama den 21 aug och den 22 aug på Concert Hall, Birmingham-Jefferson Convention Complex. Sedan följer en serie av fem shower vid Washington D.C.’s Kennedy Center Opera House från den 26 till 30 augusti.

Epoch times är stolt sponsor av Shen Yun Performing Arts. Vänligen se webbsidan; ShenYunPerformingArts.org för ytterligare information.

Översatt från: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/20488/