Shen Yun är "den mest fantastiska upplevelsen i mitt liv"
Så fort Shen Yun Performing Arts föreställning började försvann Tom Painos tungsinne, och han kände hopp och inspiration. (Foto: NTD Television)


”Det är verkligen gudomliga varelser som manifesterar sig på jorden”, tänkte Tom Paino när ridån gick upp för Shen Yun Performing Arts föreställning i Kennedy Center Opera House i Washington den 20 februari.

Det New York-baserade danskompaniets syfte är att återuppväcka kulturen i det gudomliga landet – 5 000 år av kinesisk civilisation – och det gjorde de verkligen, tyckte Tom Paino, som blev ”helt hänförd” av föreställningen.

– Det var absolut den mest fantastiska upplevelsen i hela mitt liv, sade Tom Paino som jobbar som kemist åt amerikanska staten. Han kände sig upplyft, och sade att det var som att gudar manifesterat sig i mänskliga varelser inför hans ögon.

Det blev en helomvändning från känslan han hade när han kom till teatern.

När han kom dit kände han sig bedrövad över sitt liv, mänskligheten och allt som händer i världen. Men efter att ha sett Shen Yun kände han att det finns hopp.

– Det finns hopp för mig, det finns hopp för var och en oss som individer och för oss tillsammans. Jag blev så inspirerad. Det går inte att beskriva i ord, sade Tom Paino.

Föreställningen som gjorde ett sådant djupt intryck består av klassisk kinesisk dans, en dansform som är tusentals år gammal, och solosång av skickliga vokalister. Dansnumren ackompanjeras av en västerländsk orkester blandad med traditionella kinesiska instrument. Danserna berättar om kinesiska legender, litterära berättelser och personer, dynastier, olika etniciteter och regioner. Sångerna handlar om meningen med livet på olika sätt.

Den gamla kulturen är rik på innebörder, vilket kan vara orsaken till att publiken efteråt ofta delat med sig av djupa tolkningar och berättat om hur de fått ny inspiration i livet.

– Jag känner mig väldigt berörd, sade Tom Paino.

Föreställningen inspirerade honom att ”tala för sin själ”, sade han.

– Mitt liv på jorden är en droppe i havet, och jag ska följa mitt hjärta, det jag tror på, oavsett konsekvenserna. Leva utan rädsla och vara mig själv. Det finns verkligen en gudomlig varelse, jag har faktiskt en gudomlig varelse inom mig som leder mig. Och jag ska följa den vad som än händer, oavsett vad som pågår runt omkring mig ska jag upprätthålla kontakten med mitt gudomliga jag.

Dessa tankar befästes i finalnumret med titeln ”Hopp för framtiden”, och det var precis det som Tom Paino sade att han fått. Att det finns hopp för oss alla.

Det påminde honom om alla fantastiska och livsbejakande människor han känt genom livet, och att det finns en högre makt och ett högre syfte med våra liv, sade han.

– Jag kände mig välsignad, så välsignad att få vara i deras närvaro. Jag kände bara ”tack, Gud, för det här ögonblicket”, sade Tom Paino.

Rapportering av NTD Television och Catherine Yang

Shen Yuns Europaturné 2016 börjar med föreställningar i Genève,  fortsätter sedan till Roubaix, Frankrike 1-2 mars. Truppen kommer till danska Århus 12 – 13 april.

Det New York-baserade Shen Yun Performing Arts har fyra dans- och musikkompanier som ger föreställningar runt om i världen. För mer information, besök Shen Yun Performing Arts.

Epoch Times anser att Shen Yun Performing Arts är ett betydande kulturevenemang i vår tid. Vi är stolta över att ha rapporterat om publikreaktioner sedan Shen Yun startade 2006.