Shen Yun anlände till Buenos Aires
Artister och personal från Shen Yun Performing Arts International Company anlände till Ezeiza International Airport, Buenos Aires, Argentina den 9 dec 2012. (Federico Romero /ESSE Development)


”Vi är mycket glada över att vara här”, sade Zhang Tiejun, chef för Shen Yun International Company, när företaget landade på Ezeiza International Airport den 9 december.

Zhang konstaterade att Shen Yun välkomnades av soligt väder i Buenos Aires, den argentinska huvudstaden, som är den första anhalten på det nya årets världsturné.

”Det är därför det är så viktigt för oss att ge vårt bästa”, sade Zhang.

Det New York-baserade Shen Yun Performing Arts bildades 2006 med uppdraget att återuppliva den 5 000 år gamla, gudomligt inspirerade kulturen, enligt sin webbplats.

Shen Yuns föreställningar tar med sig publiken från skapelsen av kulturella legender till olika dynastier och regioner i Mittens rike.

Kompaniet presenterar en helt ny uppsättning med danser, sånger och partiturer varje år.

Shen Yun är världens ledande dans- och musikkompani inom klassisk kinesisk dans med ett stort antal världsartister inklusive internationella prisbelönta dansare, kända vokalister och en orkester som spelar originalpartitur som ackompanjerar mästerligt koreograferade danser.

Med starten vid Argentinas kust kommer Shen Yun fortsätta årets säsong med föreställningar runt om i världen, bland annat på välkända teatrar som Lincoln Center i New York och Kennedy Center i Washington DC.

I Buenos Aires presenteras showen av Falun Dafa-föreningen i Argentina och sponsras också av kulturministeriet och av stadsledningen i Buenos Aires.

Shen Yun kommer att hålla föreställningar i Buenos Aire Teatro Ópera Citi från 13 till 21 december. Buenos Aires är den enda sydamerikanska staden som ingår i turnén.

Det New York-baserade Shen Yun har tre kompanier som turnerar världen runt varje år med ett uppdrag att återuppliva 5 000 år av traditionell kinesisk kultur.

Översatt från engelska.

For mer information, besök ShenYunPerformingArts.org.

Epoch Times är mediepartner till Shen Yun Performing Arts.

Epoch Times publiceras i 36 länder och på 20 språk.