Shaolinutövare imponerades av koreografin
Sonjia Fafling och Ramin Sohrab på Chinese Spectacular i Tammerfors, Finland. (Foto: Jan Jekielek/The Epoch Times)


Ramin Sohrab och Sonjia Farling är båda dansare och kom tillsammans för att se på Shen Yuns Chinese Spectacular i Tammerfors.

– Det var mycket trevligt, och vackert med många färger, och koreografin var fantastisk. Det är fint att ha dem här eftersom det liknar det jag själv gör, Shaolin Wushu (kinesisk kampsportsteknik). Jag lärde mig kamsport av min far redan när jag var barn. Min far utbildade sig vid ett shaolintempel under fem år. Själv har jag nu utövat det i 18 år, säger Ramin.

Ramin förklarar skillnaden från annan dans och musik. Det här är en ny stil och instrumenten är mycket, mycket gamla och kulturella, inte som den discoliknande musik som är gjorda av en maskin, säger han.

– När de frågade hur man kan visa vatten på scenen blev jag mycket förvånad över det exakta resultatet.

Sonjia tyckte mycket om showen:

– Jag är själv dansare och gör olika slags danser, det finns olika teman i de danser vi gör. Bland annat ingår hon i en tangogrupp på fem flickor.

Det märks att de har övat länge tyckte Sonjia; det var mycket exakt, synkroniserat.

– Jag gillade särskilt att det fanns en berättelse bakom danserna.

Sonjia har dansat sedan hon var barn och har även delvis studerat på dansskola.

– Det var mycket fint, jag gillar många olika saker i den. Jag tycker att den innehåller mer än konst, sade hon.