Sexårig flicka fängslad igen, nuvarande vistelseort okänd


En sexårig kinesisk flicka, Guo Yuetong, och hennes föräldrar blev fängslade för andra gången av myndigheterna på grund av att föräldrarna utövar Falun Gong, en traditionell kinesisk kultiveringsmetod. Polisen bortförde familjen en dag i maj, och har hittills inte lämnat något besked om var de är.

Den lilla flickan, hennes mamma Liu Aihua och pappa Guo Yuting har varit utsatta för myndigheternas godtyckliga fysiska och psykiska våld flera gånger. Familjen bor i Changli-distriktet nära Qinhuangdao, öster om Peking.

Guo Yuetong och hennes familj är några av offren för den brutala förföljelsen.

Changli-distriktets myndigheter i samverkan med 610-byrån (en gestapoliknande organisation inrättad för att förfölja Falun Gong) vill tvinga hennes föräldrar att ge upp Falun Gong.

Yuetong var drygt ett år när myndigheterna fängslade henne och mamman första gången och höll dem i ett hjärntvättscenter i över ett år, enligt en källa. Tillsammans med många andra Falun Gong-utövare hölls de inlåsta på en plats utan dagsljus. De åt, sov och gjorde sina behov i samma rum.

När polisen förde bort mamman från cellen höll flickan i gallren och väntade på henne. Varje gång mamman utsattes för tortyr, gömde flickan sig i ett hörn och grät av rädsla, enligt ett ögonvittne.

Efter det att fallet uppmärksammades internationellt, släpptes de i augusti 2003. Yuetong var då tre år.

Changli-distriktet är ett av de områden där Falun Gong-utövare utsätts för mycket brutal förföljelse, enligt Världsorganisationen för undersökning av förföljelsen av Falun Gong(WOIPFG).

Redigerad av Epoch Times Sverige