Senator upptäckte ett rikt kinesiskt kulturarv i Shen Yun
Senator Consiglio Di Nino såg i sällskap med sitt barnbarn Shen Yun Performing Arts på fredagskvällen i Sony Centre for the Performing Arts. (Foto: Epoch Times)


Den kanadensiske senatorn Consiglio Di Nino tog med sig sitt barnbarn, som är dansare, för att se Shen Yun Performing Arts.

– Jag har sett föreställningen tre eller fyra gånger nu och det är alltid bra! Färgerna, bakgrunderna, artisterna, det är en fröjd för ögat, sade han.

– Den kinesiska kulturen, det kinesiska arvet är rikt och mycket gammalt och det är verkligen något man kan lära sig något från.

Senator Di Ninos barnbarn tyckte också om föreställningen.

– Jag tycker den är fantastisk, mycket, mycket bra. Det märks att de uppträder direkt ur hjärtat. Det syns verkligen på scenen, sade hon.

– Jag håller med. Jag tycker de dansar helt underbart, sade senator Di Nino.

– Jag ville att mitt barnbarn skulle se det här eftersom hon själv är intresserad av dans. När det är så välgjort, som i den här föreställningen, är det verkligen en riktig upplevelse. Det är bra för henne att se det här, sade han.

New York-baserade Shen Yun framför klassisk kinesisk dans och musik, med målet att återuppliva den traditionella kinesiska kulturen. En stor del av den kulturen har förstörts av kommuniststyret, särskilt under kampanjer som kulturrevolutionen 1966-1976.

Som en del i framförandet belyser Shen Yun den svåra situationen för dem som utövar Falun Gong. Det kinesiska kommuniststyrets förföljelse av dem anses vara ett av de allvarligaste brotten mot mänskliga rättigheter i modern historia.

För Senator Di Nino kändes det viktigt att barnbarnet är medvetet om förföljelsen.

– Jag kan inte, och jag tror inte att omvärlden kan se anledningen till den. Det är bra att den yngre generationen åtminstone får veta om det, sade han.

– Jag känner mig besviken över att den kinesiska regeringen förtrycker en så stor del av sitt folk. Annars skulle Kina vara, och borde vara, ett av världens mäktigaste länder. Och det tror jag att det kommer att bli.

– Det kinesiska folket är ett fantastiskt folk, till skillnad från dem som styr landet och regeringen och kommunistpartiet. Vi har sett det här i vårt land, med över en miljon kineser som har kommit hit och gjort Kanada till sitt hem och har berikat vårt land, sade senator Di Nino.

Reportrar var Dongyu Teng och Madalina Hubert.

Epoch Times är mediepartner till Shen Yun Performing Arts.

För ytterligare information se hemsidan www.ShenYunPerformingArts.org

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/49369/