Senator blev rörd av Shen Yuns berättelser
(Foto: Epoch Times)


Senatorn Fred Madden från New Jersey bevistade tillsammans med sin fru lördagskvällens öppningsföreställning med Shen Yun Performing Arts i Philadelphia i Philadelphia Academy of Music.

Madden och hans fru har fått lära känna många kulturer i samband med sina resor, men föreställningen de upplevde den här kvällen var en glad överraskning.

Madden talade till en uppmärksam folkmassa vid en mottagning som hölls efter föreställningen.

– Mina damer, sättet på vilket ni flöt fram över scenen ikväll, jag tänkte att vi som en grupp av senatorer kanske kunde gå in och ut genom våra kammare på samma vis, sade senatorn skämtsamt när han tilltalade de kvinnliga artisterna.

Han berättade att han växte upp i Philadelphia men har bott i staten New Jersey i ett antal år nu.

– På en mycket kort tid, på några få år kan man säga, har de [Shen Yun] fått detta att rulla. Deras föreställningar har visat deras berättelser och uttryckt deras angelägenheter över hela Förenta Staterna, inte bara till några få människor utan till hundratals och tusentals människor.

– Om ni fortsätter lika bra, försäkrar jag er, att ni kommer att utbilda det amerikanska folket i hur livet är i Kina och att se balanser och obalanser mellan det och hur vi lever i Förenta Staterna.

Han berättade att han lärt sig mycket under föreställningen.

– Era berättelser, oavsett om de är historiska eller klassiska, är rörande. Jag vill tacka er för er hängivenhet och för ert uppriktiga åtagande till era förfäder. De skulle vara väldigt, väldigt stolta över er, avslutade senatorn.

 

Joshua Phillip var reporter.

Shen Yun Performing Arts har tre grupper som turnerar världen runt. Shen Yun Performing Arts Touring Company har framfört en show till på Philadelphia Academy of Music, kanske det äldsta operahuset i USA och en av de mest uppbokade i världen, söndag den 3:e januari.

Epoch Times är stolt mediapartner till Shen Yun Performing Arts. För mer information, se: ShenYunPerformingArts.org

Shen Yun kommer till Cirkus i Stockholm 5-6 april och till Konsert & Kongress i Linköping den 8 april.

För mer information om föreställningarna i Sverige:

http://linkoping-show.se/
http://stockholm-show.se/

 

Översatt från engelska:

http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/27378/