Seminarium om våldet i Flushing
Vid ett seminarium som hölls i Queens i New York representerade Dr. Wenyi Wang Falun Gong-utövare som attackerats av prokommunistgrupper i Flushing. Dr. Wang uppmanade kineserna i det kinesdominerade området att ta ställning mot det pågående våldet. (Foto: Jonathan Weeks/The Epoch Times)


En panel bestående av aktivister från Chinese Democracy och från det kinesdominerade området Flushing, talade vid ett seminarium den 21 september om det senaste våldet mot Falun Gong-utövare i Flushing, New York. 

Paneldeltagarna diskuterade situationen och vad som behöver göras för att ställa förövarna inför rätta. Forumet hölls på kinesiska. 

Liu Guohua representerar Kommittén för att avsätta politikerna Ellen Young och John Liu. Kampanjen startades efter att Young, som är medlem av den lagstiftande församlingen, och statsrådet Liu befanns ha understött prokommunistiska personer vilka attackerat Falun Gong-utövare i Flushing.

De misstänkts för att ha lierat sig med den kinesiske generalkonsuln, Peng Keyu, som blev inspelad på band där han skröt om sin roll med att uppmuntra händelserna i Flushing under en telefonintervju. Liu Guohuas grupp och andra har försökt att få Peng deporterad från USA. 

– Om Peng Keyu deporteras, skulle Amerikas stöd för Falun Gong kommit upp på den federala nivån. Det skulle avskräcka framtida attacker, sade Liu Guohua.

De fysiska och verbala attackerna mot Falun Gong-utövare, en andlig grupp förföljd av det kinesiska kommunistpartiet sedan 1999, ses som en utvidgning av förföljelsen av gruppen i Kina. 

Wang Wenyi, som representerar offren under attackerna, menar att händelserna är “den största skandalen bland kineser utomlands”. Hon uppmanade kineserna i Flushing att ta ställning.

– Det är att välja mellan det goda och det onda, sade Wang. Samtidigt erinrade hon sig en händelse om en Falun Gong-parad i slutet av maj, då en grupp bestående av 700-800 prokommunister omringade utövare längs Main Street i Flushing. Kravallstaket fick sättas upp för att hindra folkmassan från att attackera deltagarna i paraden. 

Efter den 17 maj attackerades helt plötsligt Falun Gong-utövare, vilka ansvarar för det Globala servicecentret för att hoppa av det Kinesiska kommunistpartiet, trots att man varit där i flera år utan några incidenter. 

Det antyder att de prokommunistiska grupperna är organiserade för att iscensätta sådana attacker. Sedan dess har åtminstone sjutton personer gripits för att ha varit involverade i fysiska eller verbala attacker mot Falun Gong-utövare. 

Forumet i söndags var en del av serie som hålls av China Democracy Journal, en oberoende New York-baserad kinesiskspråkig tidning.