Ségolène Royal svarar på oro om tortyr
Den franska presidentkandidaten Ségolène Royal under ett kampanjmöte. (Foto: Eric Cabanis/AFP/Getty Images)


Den franska presidentkandidaten Ségolène Royal har svarat på oron som den franska Falun Gong-föreningen uttryckt till henne efter försvinnandet av Ma Jian, en kinesisk chef i det franska företaget PCM.

I ett brev som Epoch Times fick ta del av sade Royal: ”er rörelse har likt andra minoriteter i Kina fått se sina fri- och rättigheter åsidosatta.”

Ma Jian, som kollegerna beskriver som en ”ärlig, rättvis och mycket kompetent” chef, utövade Falun Gong. Han arresterades den 28 februari 2007 på sin arbetsplats i Peking. Sedan dess har hans hustru som bor i Kanada inte hört något från honom. Hon fruktar att han kommer att utsättas för tortyr och hjärntvätt, precis som tusentals andra Falun Gong-utövare, i händerna på den kinesiska kommunistregimen.

Ségolène Royal uttryckte i sitt brev ”sin sympati och medkänsla för de som lider på grund av dessa ansträngningar för sina demokratiska friheter.” Hon sade att hon inte kommer att tveka att ”i en uppriktig och balanserad relation” med Kina ” påminna om vikten av att Frankrike framhäver respekten för demokrati och mänskliga rättigheter.”

Royal avslutade sitt brev genom att definiera skillnaden mellan henne själv och den nuvarande presidenten Jaques Chirac, där hon försäkrar att hennes agerande kommer att bli kraftfullare än tidigare politik.

Falun Gong definerar sig självt som en qigong-metod inom Buddha-skolan. Den förbjöds i Kina 1999 av diktatorn Jiang Zemin. Enligt franska Falun Gong-föreningen finns det 3000 dokumenterade fall där utövare torterats till döds för att ha vägrat ge upp utövningen, men den verkligen siffran tros vara mycket högre.

Den franska originalartikeln.
http://en.epochtimes.com/news/7-4-30/54721.html