loadingMalmöspelarna firar efter Markus Rosenbergs 1-0-mål. (Foto: Jonathan Nackstrand  /AFP/Getty Images)
Malmöspelarna firar efter Markus Rosenbergs 1-0-mål. (Foto: Jonathan Nackstrand /AFP/Getty Images)
Sport

Seger för Malmö i Champions League

Barbro Plogander

Malmö tog på onsdagskvällen sin första seger i årets Champions League när Sjachtar Donetsk från Ukraina besegrades med 1-0 på hemma plan.

Efter två raka förluster mot storlagen Paris Saint-Germain och Real Madrid var det dags för Malmö att ta emot ukrainska Sjachtar Donetsk, som också hade med sig två förluster i bagaget.

Malmö hade som vanligt fint stöd av hemmapubliken och gjorde en mycket stark insats mot det Sjachtar, som på pappret hade ett betydligt starkare lag. Sjachtar, med fem brassar i startelvan, hade ett väldigt stort bollinnehav i första halvlek men lyckades inte skapa några direkt heta målchanser.

Istället var det Malmö som med vassa kontringar skapade en mängd chanser. Malmös mål kom i 17:e minuten efter en fin rusch av Pa Konate på vänsterkanten. I straffområdet stod rutinerade Markus Rosenberg fint placerad och sköt in 1-0 med ett behärskat avslut.

I andra halvlek tog Malmö över mycket av spelet och hade flera fina chanser att utöka sin ledning. Bland annat fick Malmö en tveksamt dömd straff. Sjachtars målvakt Andrij Pjatov gjorde dock en fin räddning på Nikola Djurdjics straff.

– Champions League-hösten stod och vägde för Malmö i kväll. Så bra som Malmö spelade i andra halvlek har jag aldrig sett dem i Champions League, sade Erik Niva i Viasat.

– Det är vår bästa vinst i Champions League om vi kollar motstånd. I andra halvlek tycker jag att vi är det bästa laget. Det kunde ha blivit flera mål till, sade matchhjälten Markus Rosenberg.

I den andra matchen i Malmös grupp spelade Paris Saint-Germain och Real Madrid 0-0, i en match där Real Madrid var närmast segern.