SD kritiseras för att ljuga i information till flyktingar
Migrationsminister Morgan Johansson (S) kritiserar SD:s avskräckningskampanj mot flyktingar för att "prata skit om Sverige". (Foto: Frankie Fouganthin)


Sverigedemokraterna gör sig till företrädare för hela det svenska folket i sin kampanj för att avskräcka flyktingar från att ta sig till Sverige. Partiet har skickat kampanjgrupper till ett tjugotal transitplatser längs EU:s yttre gräns.

Där delar de ut flygblad med information om höga tal för mord och våldtäkter och att det svenska samhället kollapsar. Migrationsminister Morgan Johansson (S) anser att SD ”pratar skit om Sverige”. Kampanjen kritiseras från flera håll för faktafel. Partiet påstår bland annat att  bärandet av huvudtäckande burka eller niqab kommer att bli förbjudet i Sverige.

Flygbladen har rubriken ”Inga pengar, inga jobb, inga bostäder” och är, utöver av SD och dess kvinnoorganisation, undertecknat av ”Sveriges folk”.

SD:s gruppledare Mattias Karlsson försvarar i en intervju på SD:s webbsajt undertecknandet med att det är ett ”retoriskt grepp” men också med att ”en stor del av det svenska folket står bakom det som står i flygbladet”.

Morgan Johansson säger till TT att det sedan länge är känt att SD inte drar sig för att sprida lögner i sin propaganda.

SD mobiliserar för folkomröstning om invandringen