Schweizisk bankman tyckte bäst om scenerna med Falun Gong
Jacques Rochat med fru. (Foto: Li Hong/The Epoch Times)


Alla olika slags människor såg den första föreställningen av Divine Performing Arts Chinese Spectacular i Genève i måndags. Bland de många som var djupt imponerade av den klassiska kinesiska dansen och musiken fanns en schweizisk bankman med fru, en schweizisk filmregissör samt Paraguays ambassadör i Schweiz.

Jacques Rochat, vice VD på en schweizisk bank, sade till Epoch Times:

– Jag tyckte bäst om de två scenerna med Falun Gong ”Den uppstigna Lotusblomman” och ”Medvetenhetens kraft”. De fick mig att förstå vad som verkligen pågår i Kina. Detta skulle inte få ske. Jag kan personligen känna de kinesiska Falun Gong-utövarnas lidande. Jag tycker det är dags för diktaturen i Kina att göra en förändring. Det är inte rätt att förfölja de Falun Gong-utövare som följer principerna Sanning, Godhet och Tålamod – det är inte rätt, sade Rochat.

– Jag tyckte verkligen om föreställningen. Färgerna och alla scener var mycket välgjorda. Jag tyckte om alla nummer, tillade fru Rochat.

– Programmet är fantastiskt. Uppsättningen på scen är vacker. Jag tyckte verkligen om den styrka som dansarna uppvisade, sade Jean Roke Patoudem, filmregissör i Schweiz.

Han beundrade de kvinnliga dansarna som han tyckte var ”graciösa och koketta”.

– Det är för var och en av oss mycket viktigt att förstå kulturen och musiken i olika länder eftersom detta länkar oss samman, sade Jean Roke Patoudem.

Patoudem tyckte särskilt mycket om framträdandet med den lilla flickan i ”Medvetenhetens kraft”.

– Hon grep tag i publikens hjärtan och gjorde det mycket enkelt att föra fram budskapet till oss.

Paraguays ambassadör uppskattade den ”visuella banketten” som presenterades av Divine Performing Arts. (Foto: Fan Zhang/The Epoch Times)

Paraguays ambassadör hyllade Spectacular och sade:

– Det var så vackert. Föreställningen är den bästa representanten för kinesisk kultur, musik och dans. Det var en visuell bankett.

Han prisade också sångerna i föreställningen. Han sade att han tyckte musiken och scenerna var perfekt matchade.

För information om kommande föreställningar av Divine Performing Arts, gå in på www.DivinePerformingArts.org. Eller besök svenska hemsidan: www.shenyun.eu
http://en.epochtimes.com/news/8-3-4/67006.html