"Scenerna tog andan ur en"
Mariam och Kristin Zacharian kommer från Armenien och deras kamrat F Khaled från Indien såg DPA i Århus.


Divine Performing Arts artister består i huvudsak av etniska kineser, bosatta utanför Kina. De har just besökt Århus i Danmark på sin världsturné. De befinner sig långt hemifrån och det gör också tre studenter som läser till läkare i Århus och som gjorde  sällskap till kvällens show.

Systrarna Mariam och Kristin Zacharian kommer från Armenien och läser båda medicin sedan tre år tillbaka, likaså deras studiekamrat F Khaled från Indien. Alla tre var mycket nöjda över att ha sett föreställningen med klassisk kinesisk dans.

Divine Performing Arts föreställning är unik då den med hjälp av olika danser visar upp gångna tider fram till nutiden.  Kinas 5000-åriga civilisationshistoria rullas upp med danser i folklig tradition, såväl som danser från det kejserliga hovet.

– Jag visste inte mycket om kinesiska danser. Jag tycker att det var riktigt bra och jag är glad att jag har fått uppleva det här, säger Mariam och hon fortsätter:

– Det fanns en del fakta som jag inte visste om tidigare, till exempel att akrobatiken ursprungligen kommer ifrån den klassiska kinesiska dansen, det tycker jag var mycket upplysande. Jag tyckte om de flödande rörelserna med kläderna och kvinnornas rörelser. Det var verkligen magiskt.

Kristin håller helt med sin storasyster. Deras studiekamrat Khaled säger:

– För mig var det bra att presentatörerna gav oss en introduktion mellan numren, inför vad som skulle komma. Annars håller jag med Mariam, showen var otroligt vacker med dessa rörelser. Scenerna tog andan ur en.

– Ja, det var en inspirerande föreställning och det var underbart att få uppleva något nytt, säger Mariam.

Khaled säger sig aldrig ha sett något liknande och efter föreställningen känner han sig ”avslappnad, lugn och fridfull”.


Epoch Times är stolta sponsorer av Shen Yun Performing Arts shower. Härnäst spelar de i Oslo den 14 mars. I Stockholm hålls två föreställningar den 18 mars. Avslutningsvis framförs tre föreställningar i Linköping den 20-21 mars under den Nordiska delen av deras värlsdsturne. För mer information se www.divineperformingarts.org” target=”_blank”> www.divineshows.se