Sann skönhet kommer inifrån, säger skönhetsdrottning
Abelle Avanti vid Southern Alberta Jubilee Auditorium. (Foto: The Epoch Times)


Många kom den 30 mars till Calgary’s Southern Alberta Jubilee Auditorium i Kanada för att se Shen Yun Performing Arts’ porträttering av det gudomligt inspirerade arv från forna Kina.

En av dem var Miss Kanada, skönhetsdrottningen Abelle Avanti och hennes mamma, Cindy Smedella.

Cindy Smedella kände sig glad över att hon kunde njuta av showen så mycket.

Hon strålade av stolthet när hon berättade att hennes dotter Abelle Avanti kröntes till Miss Kanada 2009 och Miss Nordamerika 2010.

Abelle Avanti är ägare och VD för Avanti Production och bär ett antal titlar som bland annat producent, författare, skådespelerska och modell.

Det här var andra gången som hon såg den New York-baserade Shen Yuns föreställning, sade hon. Även denna gång berömde hon skönheten i koreografin på danserna.

De kinesiska legenderna och sagorna från det förgångna till idag har tagits fram från ett enormt arkiv. Danserna är perfekt koreograferade för att anpassa 3-D digitalt och för att höja bakgrundsprojektionen och förenas av västerländs- och österländsk musik från en hel orkester.

– Jag älskar dans så jag uppskattade verkligen koreografin i danserna, säger Avanti och kommenterar att hennes upplevelse den här andra gång var ”ännu bättre än tidigare.”

– Jag gillar fortfarande att dansarna är så passionerade och att man verkligen kunde känna passionen. Man kan se det i känslan, i allt kombinerat – färgerna, musiken, känslan. Man kan se hur mycket känslor dansarna har lagt in i koreografin.

Hon var säker på att alla skulle lämna föreställningen med olika slags känslor.

– I några av numren höll man sig för bröstet och sade ”å nej! Och i vissa av numren, till exempel då männen kom in och slog kvinnan, [Inget kan stoppa den gudomliga vägen] beskrev hon som mycket smärtsam. Man kunde uppleva den känslan och det märktes att dansarna upplevde den också. Men där fanns en hel del bakomliggande skönhet bakom handlingen [i numret], tillade hon.

Hon skrattade när hon nämnde hur olika hennes syn på skönhet var jämfört med de flesta andra skönhetstävlande.

– Jag tänker att all skönhet kommer inifrån, inre skönhet. Jag tror inte att man kan vara vacker på utsidan, utan att vara verkligt vacker på insidan. Denna typ av inre skönhet är bemyndigande för kvinnor. Den representerar fred, den representerar en tro på att veta vem man är och att vara nöjd med vem man är, sade skönhetsdrottningen.

Hennes mamma, Cindy Smedella, älskade också hela showen och var också glad att hon kom.

– Jag älskade färgerna, dansen, jag älskade faktiskt allt. Jag njöt av allt i föreställningen. Jag kände mig bekväm och varm, sade hon.

De underbart dekorerade och färgglada dräkterna tog andan ur henne, medan de intressanta skildringarna, som hon uttryckte det, i den kinesiska historien inspirerade henne att lära sig ännu mera.

– Sättet på vilket alla dansarna är samordnade och jag vet att alla deras olika rörelser betyder någonting mer. Jag önskar att jag visste mer om kinesisk dans än vad jag gör, då skulle jag förstå lite bättre. Det har så gott som gett mig en anledning att göra lite mer efterforskning när jag kommer hem.

(Efter en intervju av NTDTV.)

Epoch Times är stolt mediapartner till Shen Yun Performing Arts. För mer information, se ShenYun PerformingArts.org Shen Yun Performing Arts gör ytterligare ett framträdade i Århus den 3 april innan de anländer till Sverige.

Shen Yun kommer till Cirkus i Stockholm 5 april klockan 14.30, 6 april klockan 19.30 och till Konsert & Kongress i Linköping den 8 april klockan 19.30. 

För mer information om föreställningarna i Sverige: http://sv.shenyunperformingarts.org/