Sänk inomhustemperaturen och bli smalare


Det är skönt att komma in i värmen inomhus och man slappnar av efter att ha huttrat ute i vinterkylan. Men allt för hög inomhustemperatur kan bidra till ökad vikt, anser holländska forskare, vilka råder den som vill bli slankare att dra ner temperaturen.

Ett lite annorlunda råd för att minska i vikt kommer från forskare vid universitetet i Maastricht. De föreslår att som behöver gå ner i vikt bör sänka inomhustemperaturen till 19 grader, rapporterar BBC News.

Alltför hög inomhustemperatur är visserligen behagligt men om vi tillbringar en stor del av tiden inomhus kan det bidra till att vi förbränner otillräckligt med energi. Obalans mellan kaloriintag och förbränning leder till viktuppgång.

Eftersom övervikt är ett snabbt växande folkhälsoproblem tror forskarna att sänkt inomhustemperatur i kombination med kostomläggning och motion kan göra skillnad.

Rönen som publicerats i tidskriften Trends in Endocrinology and Metabolism är dock inte oemotsagda. Det finns också de experter som anser att lägre inomhustemperatur kan få oss att äta mer.