Sången berörde tidigare Ericssonchef
Sören Boman tillsammans med sambon Eva Bergström. (Foto: Hans Bengtsson/ Epoch Times Sverige)


– Det var en fantastisk föreställning! Jag är imponerad över deras kunskaper, säger Sören Boman i pausen under Shen Yun Performing Arts förställning i Stockholm den 5 april. I sällskap hade han sambon Eva Bergström.

Shen Yun har sin bas i New York. Paradoxalt nog är det förutsättningen för att ensemblen kan presentera en föreställning med genuin traditionell kinesisk kultur. Det innebär nämligen att den står fri från det inflytande som den kommunistiska partikulturen haft på de traditionella konsterna i Kina.

Många av artisterna är också födda eller uppväxta utanför Kina. Det ger deras prestation än större glans, menar Sören Boman som bott fyra år i Kina.

Det gjorde han i början av 1990-talet då han var mobilföretaget Ericssons chef för ett joint venture som byggde basstationer för mobiltelefoni i Guangzhou i södra Kina. Nu njuter han av att vara pensionär.

I första akten sjöng Min Jiang numret ”Ditt eget val” och hennes röst grep tag i Sören Boman.
Ensemblen har två sopransolister; förutom ovan nämnda även Chia-ning Hsu som sjöng ”Det finns hopp” i andra akten.
– Jag har förstått att många kineser har otroliga resurser när det gäller sång, säger Sören Boman.

Shen Yun har tre ensembler som turnerar samtidigt i olika delar av världen. De två andra är nu i Kanada och Taiwan.

Epoch Times är stolt mediapartner till Shen Yun Performing Arts. För mer information, se ShenYun PerformingArts.org 

Nästa föreställning i Sverige ges tisdagen den 6 april klockan 19.30 på Cirkus i Stockholm, och sedan har svenskarna ytterligare en chans att se Shen Yun på Konsert & Kongress i Linköping den 8 april klockan 19.30 innan artistgruppen reser vidare till Oslo där de ger föreställningar den 10 och 11 april.

För mer information om föreställningarna i Norden, besök: