Saftiga lingonscones
(Foto: Anne Hakosalo, Epoch Times)


Bjud hem några vänner på saftiga lingonscones rika på vitaminer.

Ingredienser:
0,5 dl vetegroddar
0,5 dl vetekli
0,5 dl linfrön
4 dl dinkelmjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 ägg
3 dl naturell yoghurt/laktosfri yoghurt
1 dl frysta lingon

Gör så här:
*Sätta ugnen på 225°.
*Blanda ihop de torra ingredienserna.
*Rör ner ägget och yoghurten.
*Vänd sist ner de frysta bären och arbeta snabbt ihop till en deg.
*Degen ska vara lös och kladdig.
*Klicka ut degen på en bakplåtspappersklädd plåt (4 stora eller 12 små).
*Platta till degen med mjölad hand.
*Skär ett kryss i sconesen och nagga dem med en gaffel.
*Grädda mitt i ugnen i 225° ca 15-20 minuter.

Servera sconesen nygräddade med smör, ost och lemon curd till en härlig kopp te. Välj till exempel ekologiskt assamte eller grönt te. Det går bra att frysa in sconesen om du inte orkar äta upp allt.