S mötte SD i tv-debatt


Socialdemokraternas partiledare Mona Sahlin mötte Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson i en tv-debatt på torsdagskvällen.

Det tog inte lång tid förrän debatten kom in på invandringen. Det var två partiledare som står mycket långt ifrån varandra som möttes i TV 4.

-Jag tycker att SD är ett högerparti, det är ett kvinnofientligt och ett främlingsfientligt parti. Ni är ett parti som hotar det Sverige som jag tror många av oss älskar, det öppna, fördomsfria och toleranta Sverige, sade Mona Sahlin i sin bedömning av SD.

-Efter 70 år av nästan oavbrutet maktinnehav har socialdemokraterna blivit maktfullkomligt. Man har svikit de äldre, kapitulerat för brottsligheten och försatt en miljon människor i ett tärande utanförskap, sade Jimmie Åkesson.

För tredje gången på kort tid medverkade Åkesson i en tv-duell. Tidigare har han mött folkpartiets partisekreterare Erik Ullenhag och moderaternas partisekretare Per Schlingmann i TV 8.

Merparten av torsdagskvällens debatt cirklade runt invandringen.

-Det grundläggande problemet för integrationen är att Sverige tagit emot för många invandrare på för kort tid. Det här landet har inte kapacitet att ta emot fler, sade Jimmie Åkesson.

-Ett av problemen som till exempel Rosengård har är att det är för få kommuner som är med och tar ansvaret att ta emot dem som flyr. Men skuldbelägg inte dem som har kommit hit, sade Mona Sahlin.