Rumänsk tenorsångare: ”Jag går härifrån med musiken i mitt hjärta”
Berömde Rumänske tenoren Nedelescu (Matthias Kehrein/ The Epoch Times)


Den berömde rumänske tenoren Nedelescu var djupt berörd av musiken hos Shen Yun Perfoming Arts under finalföreställningen i Tyskland.

 – Jag är mycket berörd, jag går härifrån med mycket musik i hjärta och själ. Kvällens show har berört oss djupt.

Nedelescu är född i Bukarest, Rumänien och började sin musikutbildning vid fem års ålder. Detta inkluderade att lära ut piano och sång för Bukarest barnradio och radiobarnkör. Han flyttade till Tyskland år 1984 där han fortsatte sitt arbete inom musikindustrin för att bli en känd tenor.

Under showen fick Nedelescu nöjet att höra en annan tenor, Hong Ming (vars namn betyder “stor röst”) sjunga Vila i Visshet i ett solonummer. Nedelescu ansåg att Hong Mings framförande var välbalanserat eftersom det kombinerade både teknik och hjärtlig passion.

 – Jag fick en bra känsla, oavsett vad sångaren sjöng presenterade han stor sicklighet i sin konst, inte bara från sångens sida utan också från hans visdom och mänskliga sida, sade Nedelescu, och fortsatte:

  Kineserna ska vara stolta över honom. Han har en ”outstanding” röst. Jag gillade honom verkligen och jag kommer gratulera honom personligen om jag får chansen att träffa honom.

Nedelescu uppmärksammade också att föreställningen förde universella principer till publiken så som värdighet, sanning och barmhärtighet som var närvarande i musiken och dansen.

– Dagens framförande visade mycket medmänsklighet mycket sanningar som kom från hjärta och från känsla. Publiken savarade bra på det. Denna kväll gav oss mycket själsligt. Jag hoppas att traditionen hos det kinesiska folket fortsätter att ta sanningens väg. Man måste alltid lära sig kalla sanningen vid sitt riktiga namn. Alla borde försöka att ta fram det bästa hos alla andra.

Som deltagare på VIP- mottagningen efter föreställningen,  fick Nedelescu  möjligheten att träffa sångaren Hong Ming. För att uttrycka sin tacksamhet bröt han ut i spontan sång tillsammans med Ming, ett improviserat framförande av den italienska folksången O Sole Mio. De andra deltagarna på mottagningen blev förtjusta och applåderade hjärtligt. Det var en verkligt vacker final för Shen Yuns föreställning.

Nedelescu tackade och gratulerade artisterna när han tog farväl:

– Jag gratulerar er återigen för en framgångsrik kväll. För mig var det verkligen speciellt. Jag saknar ord för att beskriva det. Man kan aldrig riktigt göra rättvisa för berättelserna och hela konsten med ord, eller på sättet det presenterades för publiken. Unikt. Jag gläder mig över att jag kunde närvara.

 

Rapportering från NTDTV, mediapartner till Epochtimes. Chani Blue bidrog också till artikeln.

 

Epoch Times är stolta sponsorer av Shen Yun Performing Arts 2009 års världsturné. Mer information finns på hemsidan: shenyunperformingarts.org

Översatt från: