Rumänsk riksdagspolitiker: Kinesisk kultur är hela mänsklighetens arv
Petru Andea, en välkänd riksdagspolitiker i det rumänska parlamentet. (Jan Jekielek/The Epoch Times)


Professor Petru Andea är en välkänd riksdagpolitiker och vice ordförande i Kommittén för utbildning, vetenskap, ungdom och idrott. Han är även verksam som dekanus på elingenjörs-avdelningen vid Universitet Politechnica i Timisoara.

Andea säger att han funnit stort nöje i att se Chinese Spectacular och att han länge beundrat den kinesiska kulturen och känt att ”den kinesiska kulturens själ består av sång och musik”. Under sina många resor till Kina har han sett mycket av värde. Inte bara uppträdanden, utan även arkitektur, skulptur och målning. Den kinesiska historien har intresserat och imponerat på honom.

Efter att ha sett Chinese Spectacular på nationalteatern sade han:
– Jag kan utan tvekan säga att för närvarande är den kinesiska kulturen hela mänsklighetens arv.

– Jag är mycket nöjd. Jag har funnit precis det som jag hoppats att få se, vilket innebär många kulturella värden uttryckta i musik och dans. Dansen hanterar även historiska teman och förmedlar olika budskap eftersom föreställningen är byggd kring de budskap som artisterna ville förmedla till oss, säger Andea.

Andea säger att han förstod att föreställningen var skapad av landsflyktiga från Kina eftersom de flesta artisterna lever i USA.

– Utan att för den skull försvaga den traditionella kinesiska kulturens värden förmedlade de ett starkt budskap om vad en ny vision [för Kina] innebär, baserat på essensen av det kinesiska folkets liv, fortsätter Andea.

– Jag är inte bara imponerad
, jag är belåten. Det sades vid ett tillfälle under föreställningen att dans och musik är den kinesiska kulturens själ. Jag kunde verkligen finna dessa teman. Trumslagarna från Tangdynastins hov återspeglas även i rumänsk musik. Vi har också trumgrupper som skulle kunna mäta sig med trumslagarna från det kinesiska Tanghovet. Jag är övertygad om att [föreställningen] kommer att göra stor succé i Rumänien och jag önskar dem stor framgång här. Jag hoppas också att de kunde komma hit oftare.

För information om kommande föreställningar av Divine Performing Arts, gå in på www.DivinePerformingArts.org och www.chinesespectacular.eu

Epoch Times är stolt sponsor av Chinese Spectacular. För att läsa fler av våra artiklar om föreställningen, gå in på http://www.epochtimes.se/shen-yun-divine-performing-arts.html

Översatt från: http://en.epochtimes.com/news/8-4-8/68875.html