Roliga skyltar från världens alla hörn
(Foton: Anne Hakosalo/Epoch Times)


För närvarande pågår det en utställning i Kungsträdgården i Stockholm med komiska texter och bilder på skyltar som hittats runt omkring i världen.

Mannen bakom projektet och utställningen heter Doug Lansky och kommer ursprungligen från USA. Han har rest och jobbat en hel del i ute världen och skrivit resekrönikor bland annat för National Geographic.

Idén till utställningen kommer från Lanskys bok ”Signspotting” utgiven av Lonely Planet. Lanskys uppföljare ”Spotting 2” har sålt som smör under utställningsveckorna berättar en anställd från Kilroy. Och utställningen har fått mycket positiv respons.

Under eftermiddagen stannade flera utländska turister och poserade bredvid skyltarna, efter att ha fått sig ett gott skratt.

Jag vet hur fel det kan bli ibland. Ett år när jag arbetade i Schweiz fick jag till uppgift att skriva dagens meny på tyska. Jag klarade mig bra för att endast ha studerat tyska i två år, men en morgon bad min chef att jag skulle ställa mig bredvid tavlan med gårdagens meny. Jag förstod inte meningen bakom det hela.

Men en dag fick jag veta orsaken. Jag hade nämligen vunnit ett fjärde pris om roliga händelser på vårt företag. Det som stod på skylten den dagen löd ungefär så här: ”Hjärtligt välkommen att steka er i kassan”. Istället för: ”Välkommen in för att göra er beställning vid kassan”. Den dagen fick många gäster ett gott skratt å mina vägnar.

Utställningen kan ses fram till den 20 juli.