Rita inte in dig i en cirkel, den kommer att hålla dig fängslad


Ran Qiu var lärjunge till Konfucius. En dag sade han till Konfucius:
– Jag tycker om Mästarens teori, men jag saknar förmåga. Konfucius svarade honom:
– En person som inte har tillräcklig förmåga stannar upp halvvägs, men du har inte ens börjat. Du ritar in dig i en cirkel på marken och den håller dig fången.

Liang Qiuju var minister i Qi-staten King Jinggong (547-490 f Kr). Han talade en gång med Yang Yin som var en känd politisk tänkare och som gav råd till tre kejsare i Qi staten. En gång sade han till Yan Ying:
– Jag hinner inte komma ikapp dig innan min död.

Yan Ying sade:
– Jag har hört att den som gör sitt yttersta med att göra saker kommer att lyckas i slutändan. En person som envist går vidare utan att känna sig trött kommer till slut fram till sin destination. Det finns ingen skillnad mellan andra och mig. Jag försöker bara göra saker utan att ge upp. Varför kan du inte ta igen det du inte har hunnit med?

Dessa två små berättelser säger oss att vad du än gör, om du gör ditt bästa med uthållighet och insisterar på att gå vidare mot målet, blir du belönad med lika mycket som du har lagt ner. Om du ritar en cirkel på marken fängslar den dig, då får du ingenting.

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/21994/