Ricottapaj med honung eller lönnsirap
Ricottapaj med honung och mandel (Foto: Caroline Yates/The Epoch Times)


Ricotta är en uppskattad ingrediens som ofta används i italiensk lasagne och efterrätter. Den har en mild och söt smak med låg fetthalt. Pröva följande recept på ricottapaj, sötad med honung eller lönnsirap. Den är äkta och naturlig och lätt att göra.

Förberedelsetid: 30 minuter 4 portioner

Ingredienser för ricottapaj med honung:

* 250g ricottaost
* 4 äggvitor
* 60 ml (4 msk) honung
* 30 ml (2 msk) hackad mandel
4 skivade jordgubbar

Ingredienser för ricottapaj med lönnsirap:

* 250 g ricottaost
* 4 äggvitor
* 60 ml (4 msk) lönnsirap
* 30 ml (2 msk) hackade pecannötter
* 2 skivade bananer

Anvisningar:

Sätt ugnen på 180 C

Alla ingredienser bör vara rumstempererade. Smörj fyra små ugnssäkra formar och pudra dem jämt med socker.

Blanda ricotta och honung (eller lönnsirap) i en skål tills den är slät och krämig.

Häll äggvitorna i en annan skål och vispa dem hårt.

Häll äggvitorna i ricottasmeten
och blanda väl. Häll smeten i formarna och sätt in dem i ugnen i 20 till 25 minuter eller tills de är gyllene.

Ta ut dem ur ugnen och låt dem svalna några minuter innan du lägger upp ricottapajen på ett fat.

Ricottapajen med honung, toppar du med mandel, jordgubbar och en skvätt honung.

Ricottapajen med lönnsirap, serverar du med pecannötter och skivade bananer och en skvätt lönnsirap på toppen.

Översatt från: http://en.epochtimes.com/news/8-4-21/69350.html