"Ren magi" när Shen Yun intog scenen
Lennart och Kerstin Holmgren. (Foto: Ming Ya/ Epoch Times)


På långfredagen var det sista tillfället att se Shen Yuns föreställning på Cirkus i Stockholm för i år. Med fullt hus och en entuastisk publik framförde de en bejublad show. I publiken satt Lennart och Kerstin Holmgren, som hade haft en magisk upplevelse.

– De var väldigt skickliga. Det ser så enkelt ut, men jag vet att det är jättemycket träning, sade Lennart Holmgren, tidigare lärare och förlagsredaktör, efter föreställningen.

– Det var mycket vackert! Det var så vackert med bakgrunden. Det var rena magin när skådespelarna flög iväg, sade Kerstin Holmgren.

Kerstin Holmgren började redan tänka på nästa års föreställning:

– Det hade varit roligt att visa vår dotter som tycker om dans. Vi får prova och se om vi kan få tag i biljetter till nästa gång de kommer tillbaka.

– Jag måste bara tillägga att den här föreställningen var ren ”magic”, sade Kerstin Holmgren.

Förväntansfull inför Shen Yuns föreställning kom Hans Dahlström som arbetar inom mediebranchen med sin dotter Angelina till Cirkus på fredagens föreställning.


Hans Dahlström med dottern Angelina såg Shen Yun på långfredagen. (Foto: Yvonne Kleberg, Epoch Times)

Hans Dahlström med dottern Angelina såg Shen Yun på långfredagen. (Foto: Yvonne Kleberg, Epoch Times)

– Man kommer ju med vissa förväntningar, och tror att det ska vara på ett speciellt sätt och sedan är det lite annorlunda och kanske lite bättre. I det här fallet så var det bättre.

Visst är Shen Yuns föreställning annorlunda då de visar upp traditionell kinesisk kultur vilken var känd som ”gudomligt inspirerad” enligt Shen Yuns hemsida, som berättar att gudomar överförde en rik kultur till det kinesiska folket genom de olika dynastierna.

– Det är en helt annan kultur, det blir man ju medveten om. Det är väl också det här med det goda och det onda, som vi är så långt ifrån att egentligen bejaka i vardagen. Det ska till de här påminnelserna om hur livet i det stora hela fungerar, begynnelsen, slutet och allting där emellan, sade Hans Dahlström och fortsatte dela sina intryck:

– Det är en lång resa och det är häftigt att få det presenterat på det här viset.

Shen Yun hämtar sin inspiration från Kinas 5 000-åriga civilisation. Värderingar såsom barmhärtighet, lojalitet, vänlighet och mod är essensen i den traditionella kinesiska kulturen. Shen Yun bjuder in publiken att vara med i deras magiska värld under ett par timmar.

Dottern Angelina tyckte Shen Yun-föreställningen var fin att se.

Efter att ha sett halva föreställningen och innan han och dottern återvände till salongen för att se resten av Shen Yun, gav han en hälsning till folket i Kina, som har en sådan rik kultur:

– Var stolta!


Ming Ya & Yvonne Kleberg rapporterade

Shen Yun Performing Arts har tre dans- och musikkompanier som samtidigt turnerar på olika håll i världen. Europaturnén 2012 har kommit till Cirkus i Stockholm, sista föreställningen är den 6 april.
Nästa anhalt på turnén är Palais des Congrès i Paris, Frankrike den 10 april för att avslutas i London 12 – 15 april.
För mer information om Shen Yun Performing Arts och traditionell kinesisk kultur, världsturnén 2012, biljetter och datum:sv.shenyunperformingarts.org