Regissören för Forrest Gump om Shen Yun: ”Spännande och berörande”
Oscarbelönade regissören Robert Zemeckis och hans fru Leslie deltog på premiären för Shen Yun på Granada Theatre, i Santa Barbara, den 29 mars. (Foto: Yaning Liu / Epoch Times)


Oscarbelönade Robert Zemeckis och hans fru Leslie Zemeckis såg premiären av Shen Yun Performing Arts på The Granada Theater, den 29 mars i Santa Barbara, USA. Den historiska teatern är i världsklass med ett rikt kulturarv och tillför oerhört mycket till kulturen i Santa Barbara.

Zemeckis är en hyllad regissör och producent med flera Oscars på sin meritlista. Hans meritlista är lång med filmer som Forest Gump, The Castaway, Romancing the Stone, Vem satte dit Roger Rabbit, hela serien av Tillbaka till framtiden filmerna, och The Polar Express, för att nämna några .

Zemeckis fru Leslie är skådespelare och producent med passion för forskning. Hon har en ekologiskt hållbar livsstil. Bland hennes filmer märks animerade storfilmer som The Polar Express, Beowulf, och A Christmas Carol med Jim Carey.

Robert Zemeckis delade med sig om några av de känslor han hade när han tittade på Shen Yuns kvällsföreställning.

– Jag tycker det är spännande och gripande. Det berör på ett fängslande sätt. Det gör att du vill se mer, sade han.

Historieberättande är en erkänd och uppskattad konstform i varje kultur. Shen Yuns hemsida förklarar: ”Genom musikens och dansens universella språk väver Shen Yun en underbar gobeläng av himmelska sfärer och gamla legender, såväl som epos om dagens hjältar, och tar med dig på en resa genom 5 000 år av kinesisk kultur. Dess bländande skönhet och otroliga energi är både upplyftande och inspirerade för publiken”.

– Det är väldigt intressant. Väldigt färgglatt och de är väldigt synkroniserade. Det är mycket bra, och berättelsernas innehåll är mycket intressant, sade Robert Zemeckis.

– Jag tycker den är mycket berörande och gör mig glad, tillade Leslie Zemeckis.

Robert Zemeckis fann också de andliga aspekterna av föreställningen intressant.

Den 5 000 år gamla antika kulturen i Kina grundades på principer baserade inom buddhismen och taoismen. Enligt Shen Yuns hemsida: Kina kallades en gång Shen Zhou− det Gudomliga landet. Detta namn, med dess djupa innebörd, beskriver ett land där gudomar och dödliga samexisterade och där det fanns en tro på att gudomarna förde ner kulturen till jordemänniskorna”.

Leslie Zemeckis njöt av dansarnas skönhet och dansen.

”Kinesisk dans är är hjärtat i Shen Yuns gärning. Med dess otroliga volter och snurrar, och dess grace, är det en av de mest krävande och uttrycksfulla konstformerna i världen”, står det på Shen Yuns hemsida.

Leslie Zemeckis sade att dansen var ”mycket graciös och rörlig. Mycket akrobatiskt, vilket jag inte visste”.

Hon sammanfattade sina känslor om Shen Yun.

– Jag tycker den är underbar. En mycket levande och färgsprakande show.

Inte bara var Shen Yuns premiär utsåld utan hela kvällen ljöd entusiastisk jubel från publiken som visade sin glädje över Shen Yuns föreställning.

Yaning Liu och Cheryl Casati rapporterade.

Översatt från engelska.

New York-baserade Shen Yun Performing Arts har fyra kompanier som turnerar samtidigt runt om i världen. För mer information, besök www.shenyunperformingarts.org

Epoch Times anser Shen Yun Performing Arts vara den mest betydelsefulla kulturella händelsen i vår tid. Vi har stolt förmedlat publikreaktioner sedan Shen Yuns start 2006.