Regissör imponerades av Chinese Spectacular
Yang Zhiqiang, regissör för Kaohsiungs ”Heavenly Performing Arts Troupe”, gick på Chinese Spectacular i Kaohsuing, i sydvästra Taiwan. (Foto: Li Yaoyu/The Epoch Times)


KAOHSIUNG, Taiwan— För tillfället befinner sig Divine Performing Arts med föreställningen Chinese Spectacular i Kaohsiung i Taiwan där de fortsätter trollbinda publiken med den unika skildringen av den kinesiska kulturen.

– Alla dansarna är vältränade. Deras rörelser innehåller många detaljer. De har allihop mycket god grundförmåga. Musiken var välgjord och matchade berättelserna bra. Koreograferna har förmått fånga upp essensen i musiken.

Han tyckte att dansarna på ett bra sätt skapade en helhet av scenen och bakgrundsprojektionen, och det fanns flera dansare som använde sig av flera tekniska hjälpmedel.

– Det var mycket nydanande och gripande, sade Yang och tillade att hans favorit i programmet var ”Lady of the Moon” .

Yang berättar att han uppfattade att huvudtemat i Spectacular var att ha en grundläggande mänsklig respekt för varandra.

– Ett exempel skulle då vara förföljelsen mot Falun Gong-utövarna i Kina. Men, hursomhelst gäller det inte bara Falun Gong. Det syftar också på mellanmänskliga relationer och hur man ser på saker omkring en. Det skulle vara bättre om alla kunde tänka mer på och vara hänsynsfulla mot varandra. Jag tycker att det är mycket viktigt att folk respekterar varandra.

Chen Yuecun spelar förstetrombon vid stadens folkorkester och sade efter showen:
– Kompositören är underbar — både styrkan och melodin är fantastisk.

Chen berättar att ”Victory Drums ” var hans personliga favorit i programmet.
– Jag tyckte det var mycket kraftfullt!

Översatt från : http://en.epochtimes.com/news/8-3-7/67152.html