Regimens envälde bakom våldet mot advokater
Pekingadvokaterna Zhang Kai och Li Chunfu misshandlades av polisen i Chongqing för att de försvarade en Falun Gong-utövare (Foto: Epoch Times)


Du Gang, tidigare biträdande chef för teoriforskning på kommunistpartiets centralkommittés skola, talade nyligen med radiostationen Sound Of Hope om den senaste incidenten som involverade advokater som misshandlats av polisen. Du sade:

– Dessa två advokater misshandlades av polisen på grund av sitt ansvar för att söka rättvisa. Det visar fullt ut den auktoritära regimens avskyvärda natur.

Pekingadvokaterna Li Chunfu och Zhang Kai greps illegalt och misshandlades av polisen i Chongqing den 13 maj. De arbetade med fallet med Falun Gong-utövaren Jiang Xiqings mystiska död.

– De här två advokaterna reste till Chongqing för att undersöka fallet. Det var en normal juridisk procedur, men de blev brutalt misshandlade av polisen. Det är ofattbart, sade Du.

Den 17 maj höll 60 advokater och juridiska experter ett forum för att stödja de två advokaterna inblandade i fallet. Du kommenterade även att advokatsamfundet misslyckats med att representera advokaterna och bedriva juridik enligt lag.

– Advokatsamfundet är en organisation för advokaterna som ska se till deras behov och rättigheter. Snarare än att skydda yrkesgruppen har många advokatsamfund i stället blivit regimens verktyg för att förtrycka advokaterna och ignorera deras rättigheter. Jag tar avstånd från detta fenomen, sade Du.

Han lägger skulden för många advokaters problem att få sina licenser registrerade och ansökningar om prövningar godkända på regimens envälde.

– Det här är precis regimens avskyvärda natur.

Falun Gong-utövaren Jiang Xiqing dog i arbetslägret Chungqing. Den medicinska rapporten slog fast dödsorsaken till hjärtattack. Vid obduktionen konstaterades dock att fjärde, femte och sjätte revbenet var brutet. Familjemedlemmar hittade massor av skador på Jiangs huvud, bröst och ben. Jiangs organ skördades utan familjens medgivande. På familjens begäran anlände Pekingadvokaterna Li Chunfu och Zhang Kai till Chungqing den 13 maj för att diskutera detaljer med familjen. Mer än 20 poliser dök upp och misshandlade advokaterna brutalt. Zhang hängdes upp i handklovar i en metallbur och båda hans händer svullnade upp. Han misshandlades till han förlorade medvetandet och blödde ur örat. Båda advokaterna hölls i olagligt förvar i nästan 10 timmar.

Översatt från: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/17605/