Regeringen jobbar för att fler unga ska få jobb
Näringsminister Maud Olofsson (c). (Foto: Centerpartiet)


Regeringen är beredd att göra ytterligare förändringar för småföretagare, sade Maud Olofsson, näringsminister, på en presskonferens tillsammans med finansminister Anders Borg som också anser det viktigt att fler unga får jobb.

– Bryta utanförskapet är målet för regeringens politik, sade näringsministern.

Regeringen presenterar därför åtgärder för att minska den höga ungdomsarbetslösheten. Det måste till fler åtgärder för att ytterligare stimulera företag att anställa unga. Som det är nu är det mycket regelkrångel och det måste åtgärdas.

Regeringen har till och med ”vågat” ta fram småtagarnas kostnader för regelkrångel. Det är många områden som berörs och därför kommer många utredningar att komma framöver. Företagsklimatet har förbättrats för småföretagarna rejält och det kommer att förbättras ytterligare.

Sverige har förhållandevis få tjänsteföretag. Inom den här sektorn vet regeringen också att väldigt många ungdomar börjar arbeta.

– Vi tycker att tjänstesektorn är en framtidsbransch och vi vet att många unga jobbar inom tjänstesektorn. Vi vet att många unga fortfarande har det svårt att ta sig in på arbetsmarknaden men de behöver större möjligheter att göra det.

Av de åtgärder som regeringen kommer att lägga som förslag är bland annat att sänka socialavgifterna för alla under 26 år. Regeringen kommer också fortsättningsvis att förbättra för småföretagare inom tjänstesektorn så att de kan anställa fler unga, lovade näringsministern och finansministern på presskonferensen.