Regeringen i Malaysia hindrar kinesisk avhoppare från att komma in i landet
Jia Jia påminde regeringen i Malaysia om att de inte borde ge efter för KKP och neka honom inträde till landet. Det är en fråga om mänskliga rättigheter. (The Epoch Times)


INDONESIEN – Jia Jia, förre generalsekreteraren för Vetenskap- och expertinstitutet i Shanxiprovinsen, som väntar i sydöstra Asien för att kunna tas emot av ett tredje land, nekades inträde till Malaysia när han i onsdags flög till landet från Indonesien, där hans visum gick ut den 21 februari. En lokal tjänstemän sade att orsaken till att han nekades visum var att Jia Jia finns på den malaysiska regeringens svarta lista.

Vad man hitills vet så tvingades Jia Jia återvända till Indonesien där han får hjälp av en lokal människorättsorganisation.

Jia Jia beskyller det kinesiska kommunistpartiet (KKP) för att Malaysia har svartlistat honom efter påtryckningar. Han påpekade också att regeringen i Malaysia samarbetar med KKP genom att utan någon vettig orsak inte låta honom komma in i landet. Det är det samma som att hjälpa KKP-regimen att förtrycka dess 1,3 miljarder kineser, till och med när de är utomlands.

– Regeringen i Malaysia har ingen god relation med Kina och deras relation med KKP betraktas som mycket ytlig, sade han.

Han påminde regeringen i Malaysia att KKP snart kommer att kollapsa. Om de vill ha en god relation med Kina i framtiden borde de inte samarbeta med KKP, utan i stället ge en hjälpande hand till de kineser som förföljts av KKP och erbjuda dem hjälp för att därmed åstadkomma en demokrati i Kina på ett tidigt stadium.

När Jia Jia den 21 februari anlände till Kuala Lumpur, fördes han bort av en malaysisk tulltjänsteman. Tjänstemannen sade att han skulle föra honom till en polisstation. Jia Jia frågade varför och fick bekräftat att hans namn redan fanns på regeringens svarta lista. Efter att Jia Jia vägrat att samarbeta med tjänstemän fördes han till ett lokalt INS-kontor där man berättade att han inte kunde komma in i landet. Denna tjänsteman som ledde fallet vägrade att uppge några specifika orsaker, men en annan tjänsteman sade senare till Jia Jia att hans namn har lagts till på den malaysiska regeringens svarta lista. Tjänstemannen sade att han bara gjorde sin vanliga plikt som tjänsteman.

Jia Jia uttryckte sin förvåning över den malaysiska regeringens agerande. Han påpekade att han inte har gjort något olagligt, utan snarare att den malaysiska regeringen behandlade honom som kriminell. Detta är emot internationella mänskliga rättigheter och han kräver att den malaysiska regeringen inser sitt misstag. Han påpekade också att Malaysia är ett demokratiskt land men att den malaysiska regeringen har vilseletts av KKP och felaktigt tror att KKP-regimen fortfarande är så mäktig och att KKP är Kina. Jia Jia tror i själva verket att regeringen i Malaysia samarbetar med KKP i förtrycket av det kinesiska folket. Detta innebär att demokratins framsteg försämras i Kina. Malaysia bedrar således sitt eget lands demokratiska anda vilket i sin tur troligtvis kommer att påverka Malaysias internationella rykte. .

Som initiativtagare till China Democratic Federal Republic Government sade Jia Jia att det är omoraliskt att samarbeta med KKP genom att göra dåliga saker för att få ekonomiska fördelar. Det är mycket tack vare det hårt arbetande kineserna som Kina fått en stark ekonomi, inte KKP. Om det inte hade funnits något kommunistparti i Kina hade Kinas ekonomiska utveckling till och med varit ännu starkare.

Originalartikel: http://en.epochtimes.com/news/7-2-24/52115.html