Redaktör på Seattle radio: ”Svävade som fjärilar över scenen”
Gates, redaktör på Seattle radiostation, Divine Performing Arts kvällsföreställning på söndagen. (Foto: Fany Qiu/The Epoch Times)


Seattle, Washington – när den historiska Paramount Theatre öppnades 1928, var dess namn Seattle Theatre. Dess klassiska och slående arkitektur förtjänade namnet “den vackraste teatern vaster om Chicago”.

Den 18 januari genljöd den här anrika teatern med ljuden från Divine Performing Arts nyårsföreställning, som välkomnade oxens år. Symbolen för oxens år är bland annat lugn och  hårt arbete.

Gates som arbetar på Seattle radiostation var bland publiken.

– Dansen var häpnadsväckande. Det var som en samling med fjärilar som svävade över scenen. Det är färgstarkt och samtidigt så elegant. Bakom varje rörelse finns en mening och det är vackert. Scenkläderna var otroliga. Det var en sådan explosion av färger., och sångerna var också fantastiska.

Han tillade att numret som kallas för Yi, ”var som att titta på hur en blomma blommar ut på scenen och flyger i väg med vinden, det var bara absolut häpnadsväckande”.

I showen berättas om myter och legender från det forna Kina, med kontrasterande berättelser från det nutida Kina, där andlig tro förföljs. En sådan berättelse som gjorde intryck på Gates, handlade om hur en ung flickas far förföljs av det kinesiska kommunistpartiet för sin tro på Falun Dafa.

– Rörelsen är så vacker, det finns en sådan lugnande styrka i det. Det är bara häpnadsväckande att se. Så mycket kraft i  den rörelsen och så elegant.

Gates tycker att föreställningen var en lärande upplevelse.

– Jag vet inte så mycket om kinesisk kultur, så jag lärde mig mycket. Den presenteras på ett vackert sätt. Jag lärde mig mycket om ….nästan som att vara frågande och vara öppen, öppen för nya idéer.

Efter att ha sett showen hade Gates också en känsla av hopp.

– Det är två dagar innan Obama blir den nya presidenten i USA och det talas om hopp. Detta representerade hoppet för mig. Det finns en samverkan som för mig är mycket likt det som pågår just nu. Det känns mycket träffande med tanken på vad som händer idag, sade Gate avslutningsvis.

The Epoch Times är stolt sponsor av Divine Performing Arts 2009 World Tour. För mer information besök DivinePerformingArts.org, eller läs om showen som kommer till Sverige i mars på: www.divineshows.se

Läs gärna originalartikel på engelska