Recept på hälsosam kycklingsoppa


Min fru är kinesiska och att se henne laga mat är fantastiskt. Maten hon lagar är full av naturliga mediciner. Jag åt en skål av hennes kycklingsoppa idag och fann en stor bit ingefära i botten på skålen.

Ingefära är antibakteriell och kan motverka svampsjukdomar. Den behöver användas i stora bitar med endast några sidor skalade, så att den inte gör soppan för stark. Ingefäran hjälper till att lugna en orolig mage. Den kan också lindra illamående.

Ett annat sätt att tillreda den urgamla medicinska kycklingsoppan är att tillsätta färsk, hackad vitlök till soppan när den är klar, och sedan låta den sjuda ytterligare 30 minuter.

Vitlök är en av
de starkaste anti-mikrobiella växterna och kan döda bakterier, virus och svamp. Den är dock bara effektiv när den äts rå. Jag tycker om att tillsätta den mot slutet av matlagningen. På så vis är den halvrå och har kvar förmågan att döda mikrober, och den smakar gott.

Om du inte har något emot att förändra smaken lite på din mammas kycklingsoppa, så kan du tillsätta juice från en lime för att få en mer medicinsk brygd. Lime som tillsatts till vitlök och ingefära har visat sig hämma många sorters mikrober och patogen.

Att äta kycklingsoppa är en mycket bra idé under kalla, mulna, regniga dagar, eller på hösten och vintern, när virus, bakterier och svampinfektioner börjar breda ut sig.

Recept på kycklingsoppa

2 tekoppar äggnudlar

2 tekoppar kokt kyckling, skuren i tärningar

5 tekoppar kycklingbuljong

3 medelstora skivade morötter

2 stänger skivad selleri

1 medelstor hackad lök

3 matskedar hackad färsk persilja

3 bitar färsk ingefära skivad i fyrkanter

4 hackade vitlöksklyftor

1 liten färsk lime

Salt och peppar

Blanda alla ingredienser utom äggnudlar, persilja, salt och peppar i en kastrull. Koka upp soppan på hög värme, rör om då och då, tills blandningen precis börja koka (5 – 8 minuter). Sänk till medelvärme. Koka och rör om då och då, tills morötterna är lagom mjuka (10 – 15 minuter). Tillsätt persilja och vitlök och låt sjuda ytterligare 30 minuter. Tillsätt nudlar. Pressa i limejuice precis innan servering. Gott!

Översatt från: http://en.epochtimes.com/news/8-1-25/64543.html