Razzior mot högteknologiskt provfusk i Kina


Den kinesiska polisen grep 22 personer involverade i produktion och försäljning av högteknologiska fuskverktyg inför landets årliga inträdesprov till högskolan, som hölls 7-9 juni.

Enligt ett reportage i Beijing News den 5 juni sade utbildningsministeriet att polisen hade funnit fyra landsomfattande fall och gripit 22 personer inblandade i produktion och försäljning av apparater som skulle användas för att fuska på proven.

I Jilinprovinsen i nordöstra Kina slog polisen till mot två gäng som anklagats för att sälja fuskutrustning och som gjorde reklam för sina produkter genom att sätta upp reklam utanför skolor.

Polisen beslagtog 500 enheter för att spela in ljud och fotografera samt 100 enheter för trådlös kommunikation i fyra underjordiska verkstäder. Tjugo personer greps, varav sju häktades.

Polisen i Hunanprovinsen häktade en person med efternamnet Sun den 31 maj. Han sålde prov och svar på hemsidor som skulle användas för provinsens prov. Han sade till polisen att han satt ihop dessa på nätet eftersom han inte hade några äkta prov.

Polisen i Fujianprovinsen grep en man med efternamnet Chen den 2 juni. Han sålde falska svar till årets prov och fuskutrustning. Alla svar var falska, eftersom inte heller denna person lyckats få tag på de riktiga proven.

Enligt en BBC-rapport från den 5 juni installerades videokameror i nästan 60 000 provsalar för att förhindra de 10 miljonerna registrerade provtagarna från att fuska i världens största inträdesprov till högskolan.

Översatt: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/17983/