Rabies sprider sig i Peking


Ubrott av rabies i flera områden i Kina, bland annat staden Yunnan och Liaoningprovinsen, har lett till att även antalet rabiessmittade i Peking ökar. Mellan januari och juni smittades 69 332 människor med rabies, uppger Mingpao News.

Beijing Morning News citerade den senaste informationen från Pekings hälsodepartement som gav vid handen att i juni i år hade 15 000 personer sökt behandling för rabies, nästan dubbelt så många som för ett par månader sen. Rabies är den smittsamma sjukdom som skördar flest offer i Kina.

Antalet telefonförfrågningar om rabies är också i topp på rådgivningslinjerna för förebyggande av sjukdomar. För tillfället är 45 kliniker avsatta för rabiesvaccination och förebyggande av rabies i 18 distrikt i Peking. Dessa är öppna dygnet runt.

Enligt en analys från hälsodepartementet beror det ökade antalet rabiesfall på det varma vädret. Folk har mindre kläder på sig, går ut mer för att finna svalka och tar med sina hundar ut på promenad. Följaktligen blir allt fler människor hundbitna.

http://www.theepochtimes.com/news/6-8-7/44682.html