Publicist säger: Shen Yun visar "Allt det vackra hos människan"
Publicisten White kom till Shen Yuns föreställning i Escondido, Californien och tyckte den var otrolig. (Foto: The Epoch Times)


Shen Yun genomförde sin tredje föreställning i Escondido, Kalifornien den 27 maj. Många människor från San Diego-området uppskattade den 5000-åriga kinesiska kulturen som presenterades genom kinesisk klassisk dans.

White, som är publicist i Kalifornien, kom till föreställningen och tyckte den var ”fantastisk”.

– Från det ögonblick, då ridån går upp oroar sig varje artist över vad de gör, vad som händer, hur de ser ut… Förresten så grät jag. Jag grät floder fram till pausen, sade White och fortsatte:

– För mig är den mycket oskuldsfull, det är i mycket god ordning. Det är vackert och storartat, allt är kraftfullt, och allt underbart hos människor, det handlar om skönhet, sade hon vidare.

Shen Yun som har sin bas i New York försöker återuppliva den uråldriga kinesiska kulturen på sin turné runt om i världen för att visa den skönhet och godhet som hade förlorats i Kina under den nuvarande regimen.

Men hänvisning till den universella vädjan som Shen Yun för fram tillade hon:

– Det finns så mycket ordning, man behöver inte ordna något själv. Den här föreställningen överglänser länder. Man behöver inte någon som förklarar den. Faktum är att den här sortens föreställning inte borde behöva förklaras.

– Showen i sig själv var otroligt kraftfull… när pausen kom grät jag, utan ett ljud, sade hon.

Hon tillade att hon gick hem med en ny förståelse om kinesisk kultur.

– Jag tycker om idén – att de säger ”det här tror vi på”. Jag kände det som om de sade: Kalifornien, vi tror att människor i Kalifornien är coola, vi tror att ni är tillräckligt coola för att vi ska presentera vår kultur för er. Vi tror att ni kommer att förstå den. Så här är den – förstår du?

White besvarade sin egen fråga:

– Jag tror att jag fattade och jag är glad för det. Jag är så upphetsad att de trodde tillräckligt på oss i Kalifornien för att låta oss få se den här showen. Jag bryr mig faktiskt inte om någon annan fattade den – jag gjorde det.

– Jag älskade den, jag satt på kanten av stolen, det var några små barn vid ett tillfälle och jag började klappa händerna tidigt för allting, alla applåderade efter mig… Varje gång jag började applådera, började alla klappa, så jag sade till min man; ”Jag kanske börjar tidigt, men jag har inte fel”, sade hon.

Shen Yun försöker också att föra fram upplyftande budskap om hopp och förnyelse genom sin show. White kände att den här föreställningen erbjuder ett botemedel mot all negativitet i världen.

– Jag var så inne i föreställningen. I Amerika, speciellt med det som pågår i världen, finansiellt, behöver vi skönhet. Vi behöver ordning. Vi behöver veta att vi kan gå någonstans och se något och att det finns ordning där, att komma bort – vem kommer inte att ha bekymmer i sitt liv? Alla kommer att ha någon form av problem, till och med Afrodite hade bekymmer, sade hon.

Epoch Times är stolt sponsor till Shen Yun Performing Arts vårturne 2009. För mer information besök www. ShenYunPerformingArts.org

Översatt från: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/17415/