Psykolog om Shen Yun: Strålande!
Jane Dye såg Shen Yun Performing Arts tillsammans med vänner i Fort Lauderdales Broward Center for Performing Arts. (Foto: Marie Yeung/Epoch Times)


Publiken lockas till Shen Yun Performing Arts av många anledningar. Jane Dye kom till föreställningen på Broward Center i Fort Lauderdale, Florida, till följd av sitt intresse för Falun Dafa.

Dye sade att hon har utövat Falun Dafas övningar i omkring tre månader.

– Åh, det är fantastiskt, helt fantastiskt. Det var därför vi blev så intresserade av att komma, sade hon.

Falun Dafa Föreningen i Florida var sponsorer till Shen Yuns besök i Florida, vilket också inkluderar Tampa, där föreställningen visas den 3 och 4 mars.

Falun Dafa är en andlig metod som inkluderar övningar med långsamma rörelser, och moraliska principer. Den har blivit förföljd av det kinesiska kommunistpartiet (KKP) sedan 1999.

Dye berättade om sin förståelse av varför Falun Dafa förföljs i Kina:

– De [KKP] blev oroliga när så många människor engagerade sig andligen…

Under hela sitt styre har kommunistpartiet dragit igång olika kampanjer för att förstöra Kinas traditionella kultur, inkluderat det kinesiska folkets tro på det gudomliga och deras tradition av andlig självdisciplin.

Enligt Shen Yuns hemsida har de som mål att återuppliva de förlorade traditionerna, med den djupgående inre meningen.

– Åh, det var strålande, sade Dye om föreställningen, dräkterna, dansen, färgerna, fantastiskt fint!

Varje år presenterar Shen Yun ett nytt program med danser och sånger, med klassisk kinesisk dans och musik som sin kärna.

Shen Yuns berättelser omfattar 5 000 år av Kinas historia och inkluderar olika aspekter av den traditionella kinesiska kulturen såväl som legender och myter, från Den gule kejsarens tid fram tills idag, vilket leder till berättelsen om Falun Dafa.

Den här kvällen framträdde Shen Yun Performing Arts Touring Company i Fort Lauderdale i Florida där de delade med sig av berättelser och legender från länge sedan, vilket allt är relevant än idag.

Dyes vän John Cheraso, som är ingenjör, sade:

– Jag tycker det är väldigt intressant att man kan åskådliggöra delar av historien genom dans och sådana här uttrycksformer.

Marie Yeung och Adam Miller rapporterade.

Epoch Times är mediepartner till Shen Yun Performing Arts, som har börjat en helt ny världsturné 2012. Showen kommer till Cirkus i Stockholm den 4:e, 5:e och 6:e april 2012.

Om du vill veta mer om Shen Yun Performing Arts och kinesisk kultur, om världsturnén 2012, biljetter och kalendern: www.shenyunperformingarts.org

Översatt från engelska.